Home / Diversen / Wat doen wij met virtual reality

Wat doen wij met virtual reality

Ooit gehoord van virtual reality? Vast wel, maar wat kun je er nu allemaal mee? Dat leggen we graag aan je uit. Want met virtual reality kun je via een vr-bril naar een virtuele wereld die via de bril voor je ogen geprojecteerd wordt. Hiermee waan je je in een 360 graden virtuele wereld, waarmee je zelfs kunt interacteren.  

Gamen in VR

Een van de meest populaire toepassingen binnen virtual reality is gamen. Je kunt namelijk heel eenvoudig een levensechte situatie nabootsen, zoals een formule 1 race, vliegen door een magische wereld, duiken naar de diepste delen van de oceaan of op zombies jagen. Met controlers kun je navigeren, schieten, rennen en interacteren. Deze vorm van gamen is veel intenser dan met een reguliere spelcomputer.

Netflixen met VR

Het zal niet lang duren voordat partijen als Netflix ook vr content actief gaan aanbieden. HIermee zou je namelijk midden in een serie kunnen staan en zelfs meedoen met het schouwspel. Beeld je eens in dat je in een detective meehelpt met het oplossen van een misdrijf, of dat je mag staan naast de hoofdrol speler alsof je er echt bij bent. 

Social media via VR

Je kunt zelfs virtual reality gebruiken om met andere mensen te communiceren. Via specaile apps kun je een chatten met andere gebruikers in een adembenemende omgeving. Want in vr kun je de omgeving maken zoals jij het wilt. Ga chatten bij een kampvuur, onder water, op een berg, tussen de leeuwen of zelfs in het witte huis. In vr maak jij de beslissingen. Je praat met elkaar via de microfoon of via een toetsenbord systeem dat je met een controler kunt bedienen. Het vergt wat oefening, maar je hebt het zo onder de knie. Kijk voor de beste VR apps op virtualrealitynow.nl

Zo kan je virtual reality gebruiken

Wil je het ook eens proberen, dan heb je een aantal opties. Je kunt natuurlijk een vr bril aanschaffen, dit geeft je de beste ervaring en het meeste comfort. Ideaal voor wanneer je langere tijd door wilt brengen in de virtuele wereld, je kunt ook gebruik maken van een halve vr bril. Dat is een soort kliksysteem, waarbij je je smartphone in een systeem klikt. Hiermee maak je een volledige vr bril, waarbij je telefoon beeldscherm het kijkscherm wordt. Dit werkt goed bij moderne smartphones zoals de Samsung sersies s8 en hoger en de iPhone X en hoger.

Veilig gebruik maken van vr

Wanneer je voor het eerst gebruik maakt van virtual reality, kan het voorkomen dat je gedesorienteerd raakt of misselijk wordt. Dti gaat na verloop van tijd vanzelf over, maar zodra je duizelig wordt. Is het aan te raden te stoppen en de bril af te zetten. Het is ook niet de bedoeling om met de bril op te gaan lopen, je kunt namelijk jezelf en andere bezeren zonder dat je het in de gaten hebt. 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …