Home / Diversen / Tips voor Apps om zelf flyers te ontwerpen

Tips voor Apps om zelf flyers te ontwerpen

Je mobiele telefoon is veel meer dan alleen een hulpmiddel om gesprekken te kunnen voeren. Een mobieltje vervangt soms zelfs een computer bij sommige taken. Je kunt er tegenwoordig allerlei Apps op downloaden voor allerlei doeleinden. Zo vind je ook design apps waarmee je zelf bijvoorbeeld flyers kunt ontwerpen. Een paar jaar geleden was het misschien moeilijk, zo niet onmogelijk, om zelf professionele flyers te ontwerpen. Maar met de (gratis) apps die we je hier tonen, zul je zien dat dit niet meer het geval is. 

Door gebruik te maken van gespecialiseerde design apps, kun je in een paar stappen ontwerpen wat je wilt, op een eenvoudige manier en zonder de professionaliteit uit het oog te verliezen. De vraag rijst alleen wat te doen met de flyer als je het ontwerp hebt afgerond. Wat met de huidige technologieën erg makkelijk gemaakt wordt, is het afdrukken van de flyers. Je kunt jouw ontwerp gelijk online doorsturen naar een drukker en de volgende dag vaak al heb je jouw gepersonaliseerde flyers in huis. 

Canva ontwerptool

Canva is een vrij complete foto-editor waarmee je zelf allerlei ontwerpen kunt maken volgens voorbeelden die al aangemaakt zijn. Je kiest een ontwerp dat je aanspreekt voor een flyer, wijzigt zelf de tekst en wat je verder wenst aan te passen en je kunt het ontwerp rechtstreeks naar een online drukker sturen. Het gebruik van Canva is gratis en je vindt een mix van gratis en betaalde ontwerpen om te bewerken. 

De gratis versie van Adobe Spark

Als je Adobe hoort, is de eerste reactie vaak dat dit een heel dure App zal zijn. Maar goed nieuws, deze versie is gratis. Adobe Spark is een vrij eenvoudige App met veel sjablonen die je tijd besparen bij het ontwerpen van het design, de kleuren en zelfs het lettertype van jouw flyer. Je kunt dit allemaal zelf veranderen tijdens het bewerken van het design. De App werkt op een intuïtieve en minimalistische manier. 

Flyer Maker

Zoals de naam al zegt is deze App gespecialiseerd in het ontwerpen van flyers. Er zijn sjablonen beschikbaar waar je van kunt profiteren om met het ontwerpen te starten. Of begin met een leeg ontwerp en bepaal zelf vanaf een wit canvas hoe jouw flyer eruit moet komen te zien. In deze App vind je ook verschillende visuele elementen om je design te versieren. 

Met behulp van een goede App voor ontwerpen, is het maken van een flyer nog nooit zo makkelijk en toegankelijk geweest. Natuurlijk zijn er veel meer Apps beschikbaar. Wat is jouw favoriete design App om op je mobiel te gebruiken. 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …