Home / Diversen / Wat doen wij met simkaarten?

Wat doen wij met simkaarten?

Simkaarten zijn onmisbaar voor het gebruik van je mobiele telefoon! Tegenwoordig heb je verschillende soorten simkaarten, zoals een micro-sim, een nano-sim en de gewone simkaart. Het verschil zit hierbij in het formaat van de simkaart, die aansluit bij de grootte van de simkaarthouder in je mobiele telefoon. Als je momenteel een grote simkaart hebt die niet in je mobiele telefoon past, dan kun je deze zelf kleiner knippen of dit laten doen in een telefoonwinkel. Op internet vind je verschillende handleidingen om een simkaart kleiner te kunnen klippen. Let er hierbij goed op dat je de chip in de simkaart niet beschadigt.

Een gratis simkaart aanvragen

Normaliter betaal je ongeveer tien euro voor een simkaart, waarbij je vaak meteen tien euro aan beltegoed krijgt. Dit beltegoed is prepaid tegoed, wat betekent dat je het beltegoed kunt gebruiken voor het versturen van losse sms’jes, af kunt rekenen per belminuut of per megabyte aan mobiele data. Een simkaart kun je online bij een provider aanvragen of in de winkel aanschaffen. Na de aanschaf van de simkaart dien je deze vaak online te activeren.

Veel gebruikelijker is het echter dat je een gratis simkaart krijgt. Dit geldt voor consumenten die een abonnement met mobiele telefoon afsluiten. De simkaart wordt in dit geval los bij de mobiele telefoon geleverd. Op het moment dat je abonnement ingaat, zal je simkaart automatisch geactiveerd worden.

Tijdelijke simkaart voor op vakantie

Er zijn aanbieders die gratis simkaarten aanbieden, waarbij je vijf tot tien euro beltegoed krijgt. Het vervelende aan deze simkaarten is dat je niet je eigen nummer behoudt. Gebruik dergelijke simkaarten bijvoorbeeld op vakantie, zodat je het beltegoed kunt gebruiken om je familie op de hoogte te brengen van je vakantieverhalen. Na je vakantie kun je de simkaart laten verlopen.

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …