5 tips voor het afsluiten van een sim only abonnement

Wanneer je huidige telefoonabonnement bijna verloopt kan het aantrekkelijk zijn om over te stappen op een sim only abonnement. Met een sim only abonnement betaal je alleen voor het gebruik van je mobiele telefoon en niet voor het toestel, zoals wel het geval is bij een abonnement met toestel. Een sim only abonnement biedt je dus de mogelijkheid om flink te besparen op het gebruik van je mobiele telefoon!

#1: vergelijk sim only abonnementen

Bij het afsluiten van een sim only abonnement is het sterk aan te raden om gebruik te maken van een online vergelijkingstool. Vergelijk sim only abonnementen niet alleen op de kosten, maar ook op de inhoud van het abonnement. Bevat het abonnement voldoende belminuten en mobiele data voor jou?

#2: stel zelf je sim only samen

Veel mobiele providers bieden de mogelijkheid aan om een sim only abonnement zelf samen te stellen. Hierbij kun je zelf bepalen hoeveel belminuten, mobiele data en sms’jes je iedere maand wilt. Door een pakket zelf samen te stellen voorkom je dat je aan het eind van de maand tegoed overhoudt. Er zijn providers die dit overgehouden tegoed vrijgeven voor de volgende maand maar neem dit nooit als uitgangspunt.

#3: begin met een kleine bundel

Het voordeel aan een sim only abonnement is dat je deze tijdens de looptijd van het abonnement kunt verhogen. Begin dus met een kleine sim only bundel, die je eenvoudig kunt verhogen als de bundel te klein blijkt te zijn.

#4: korting als je bij je eigen provider blijft

Veel providers bieden korting aan loyale klanten, wat betekent dat je sim only abonnement nog voordeliger kan worden als je bij je eigen provider blijft. Vaak loopt deze korting op tot enkele euro’s per maand (afhankelijk van je loyaliteit).

#5: sim only voor een jaar

Men combineert sim only abonnementen vaak met een gebruikt toestel. Dit toestel kan na een jaar kapot zijn, waardoor je op dat moment wellicht een abonnement met toestel wilt. Sluit je sim only abonnement daarom voor een jaar af. Zo voorkom je dat je na een jaar aan een abonnement vastzit!

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …