Home / Diversen / UPC eerste in Europa die het snelste in Europa?

UPC eerste in Europa die het snelste in Europa?

aanbiedingIn het jaar dat kabel- en mediabedrijf UPC Nederland haar tiende verjaardag als merk in Nederland viert, introduceert het bedrijf een volledig nieuw internet productportfolio. Alle internetproducten die UPC aanbiedt zijn sneller dan ADSL (uitgezonderd een 5 Mbps instapproduct).

En dat mag gevierd worden toch?

Producten als UPC Fiber Power Internet 120 met een snelheid van 120 Mbps, maar ook Fiber Power 90, 60, 30 of 25 komen nu binnen handbereik te liggen van iedere (potentiële) UPC-klant. Spil in het nieuwe internetporfolio is Fiber Power 25, waarmee UPC de klant een snelheid van 25 Mbps voor € 25,- per maand biedt.

En dat is ongekend voor Nederlandse begrippen wel te verstaan.

Want UPC is het eerste telecombedrijf in Europa dat een dergelijk superieure internetportfolio kan aanbieden aan iedereen die een UPC-internetaansluiting heeft of kan krijgen (2,6 miljoen huishoudens). Het vernieuwde portfolio is structureel sneller dan ADSL en biedt daarmee meer dan alleen een lage prijs. Hiermee zet UPC een nieuwe standaard voor de Nederlandse markt.

UPC Hanteerd internetsnelheden van 5 Mbps tot 120 Mbps tegen tarieven van € 18,- tot € 70,-. UPC voorziet haar nieuwe en trouwen klanten in hun groeiende behoefte aan betrouwbare, snelle verbindingen voor zowel downloaden als uploaden. Klanten hebben steeds meer behoefte aan meer bandbreedte vanwege het toenemende gebruik van multimedia-applicaties, zoals foto’s, films, muziek en games en sinds kort ook Stream-TV. (Daarover binnenkort meer trouwens..)

UPC’s huidige internetklanten gaan direct al van de hoge internetsnelheden profiteren. Zij kunnen overstappen op een internetverbinding die drie tot zes keer zo snel is als een jaar eerder, voor hetzelfde tarief dat zij momenteel betalen. Meer dan 90% van de huidige internetklanten kan daarmee bij UPC profiteren van snelheden die boven die van ADSL liggen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …

3 comments

 1. Je hebt gelijk Marjolein, het is enigzins misleidend ja. Zo doet Ziggo het ook namelijk…

 2. De aanbiedingen van UPC zijn een beetje misleidend want internet abonnementen kunnen alleen afgesloten worden icm een kabel tv abonnement – op alle prijzen komt dus nog 17 Euro bovenop.

 3. upc levert dus 120 download en 10 upload, dit zal worden gebruikt door mensen die 70 euro over hebben voor hun internetverbinding…

  dus je mag er van uit gaan dat mensen die deze dienst afnemen hun internetverbinding flink zullen gaan benutten.

  hoe kan upc dan ooit de goedkoopste OF snelste zijn? Ik ben zelf klant bij edutel via onsbrabantnet. ik betaal hier inclusief vastrecht 32,50 voor en de snelheid is 100 mb download, en 100 mb aan upload.
  [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/rank/1486868117.png[/IMG][/URL]
  Nu biedt upc dit sinds kort en is het met zijn 120mb maximaal ineens revolutionair? er zitten inmiddels al meer dan 100 000 mensen op het netwerk van edutel, het is de experimentele fase ook inmiddels wel voorbij.