Telekom Austria in gesprek met KPN over mogelijk win-win situatie

CEO Hannes Ametsreiter van Telekom Austria zal op korte termijn in gesprek treden met KPN om te praten over mogelijke synergieën nu beide operators America Móvil hebben als grootste aandeelhouder. Dat schrijft althans het Oostenrijkse persbureau APA op basis van uitlatingen van Ametsreiter tegenover de lokale pers.

Telecom Austria heeft op 6 december van dit jaar een assessment gepland waarin onder meer de strategie van de operator onder de loep zal worden genomen. Ook zal er worden gekeken in hoeverre synergie mogelijk is op het vlak van procurement, wholesale en content. Over de te volgen strategie door Telekom Austria naar aanleiding van het belang van America Móvil, wilde Ametsreiter niets kwijt.

KPN laat in een reactie aan Telecompaper weten dat het ‘continu met partijen in gesprek is over ontwikkelingen in de telecomsector’. Verder geeft KPN geen commentaar op de uitspraken van Ametsreiter.

[telecompaper]

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …