De voordelen van Interactieve TV op een rij

Steeds meer mensen stappen over op digitale televisie. Niet alleen de beeldkwaliteit is beter dan bij analoge televisie, het biedt ook de mogelijkheid te genieten van de voordelen van interactieve tv. Interactief wil zeggen dat er communicatie over en weer plaatsvindt tussen de televisie en jou als kijker. Concreet betekent dit dat jij bepaalt wanneer je bepaalde programma’s bekijkt en je dus voortaan niets hoeft te missen van je favoriete series en shows, ook niet als deze live worden uitgezonden en je onverwacht wordt gestoord.

Rechtstreekse uitzendingen pauzeren
Een van de aantrekkelijkste voordelen van interactieve televisie is de mogelijkheid een rechtstreekse uitzending op tv te pauzeren. De tijd dat we noodgedwongen een uur of langer aan de buis gekluisterd zaten om maar niets van een programma te hoeven missen, is bij veel zenders al lang verleden tijd. De vele reclameblokken bieden al de mogelijkheid tussendoor even een drankje en een hapje te halen of naar het toilet te gaan. Met interactieve tv zijn het echter niet de reclameblokken die bepalen wanneer je dit gaat doen, maar jijzelf. Gaat de telefoon, staat er een collectant voor de deur of komen de kinderen voor de zoveelste keer uit bed? Met interactieve televisie zet je de uitzending op pauze en kijk je verder wanneer het jou uitkomt.

Terugspoelen en vooruitspoelen in een rechtstreekse uitzending
Ben je even kwijt wat er ook al weer in de uitzending gebeurde vlak voordat je werd gestoord? Interactieve televisie bied je de mogelijkheid de gepauzeerde uitzending teug te spoelen. Ook kun je een gepauzeerde uitzending gedeeltelijk vooruit spoelen om bijvoorbeeld een reclameblok over te slaan.

Kijken en opnemen tegelijkertijd
Zijn er twee leuke programma’s op tv waar je niet uit kunt kiezen? Met interactieve televisie kijk je het ene programma rechtstreeks en neem je ondertussen het andere op.

Gemiste programma’s terugkijken
Heb je een programma gemist dat je toch erg graag had willen zien? Interactieve televisie bied je standaard de mogelijkheid gemiste programma’s van de publieke zenders alsnog te bekijken. Dit is normaal gesproken wel beperkt tot programma’s van dezelfde dag of van een dag eerder. Wil je ook programma’s van langer geleden kunnen terugkijken en/of van meer zenders, dan moet je veelal kiezen voor een uitgebreider, duurder abonnement.

Snel een uitgebreid overzicht van alle zenders en programma’s
Dankzij de uitgebreide, elektronische tv-gids heb je altijd een uitgebreid overzicht bij de hand van de programma’s die de komende dagen op de verschillende zenders worden uitgezonden. Met een simpele druk op de knop zorg je er voor dat je favoriete programma’s worden opgenomen, incidenteel of bijvoorbeeld elke week.

Opnemen op afstand met behulp van computer of smartphone
Ben je onverwacht later thuis door bijvoorbeeld vertraging op de weg of op het spoor? Met behulp van een computer of smartphone kun je bij sommige providers via de online programmagids een opname instellen. Zodra je thuiskomt, kun je alsnog genieten van de nieuwste aflevering van je lievelingsserie.

De videotheek binnen handbereik
Een ander, interessant voordeel van interactieve televisie is dat je de videotheek thuis binnen handbereik hebt. Is er niets leuks op tv, maar ben je wel helemaal ingesteld op een avondje heerlijk voor de buis hangen? Dan kun je met interactieve televisie heel gemakkelijk een film huren.

Je stem uitbrengen of geld doneren
Met interactieve tv kun je met behulp van je afstandsbediening tijdens shows heel eenvoudig je stem uitbrengen, meedoen met een quiz of poll of bijvoorbeeld geld doneren voor een goed doel. Met een simpele handbeweging ben je echt betrokken bij het programma waar je naar kijkt.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

upc-myprime

UPC Myprime Reclame Video

Johnny wil altijd meer. En schijnbaar wil de UPC alles op alles zetten met hun …