Telecom CEO Grootheid naar Ziggo

Even in het kort : Ziggo haalt topman Deutsche Telekom binnen : René Obermann

Foto: dpa

De raad van commissarissen van kabel- en internetbedrijf Ziggo draagt René Obermann voor als nieuwe topman van de onderneming per 1 januari 2014. Dit is 1 van de belangrijkste telecom grootheden in Europa, die ervoor gaat zorgen dat Ziggo nog groter wordt dan dat het al is op dit moment.

De 49-jarige Obermann is de huidige bestuursvoorzitter van Deutsche Telekom. Sinds de beursgang in 2012, is het aandeel 44 procent gestegen, maar met deze telecom zwaargewicht  haalt het bedrijf met René Obermann als bestuursvoorzitter een zwaargewicht binnen van de hoogste orde.

Obermann gaf hij eind 2012 onverwacht aan terug te treden na 15 jaar Deutsche Telekom.

‘Het was bij Ziggo duidelijk dat er een nieuwe topman moest komen. Obermann heeft een hele mooie achtergrond. Ik ben een beetje verrast dat Ziggo hem heeft weten binnen te halen.”

Een zeer verrassende stap vind ik zelf, en op zich wel grappig dat Oberban gaat van 233.000 medewerkers naar 2500 medewerkers in Nederland. Het aandeel Ziggo sloot woensdag op 26,66 euro.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …