Home / Diversen / We staan al zeven jaar stil in loon bij KPN

We staan al zeven jaar stil in loon bij KPN

Werknemers van KPN Contact in Rotterdam voerden gisteren actie voor een betere CAO. ,,Moet je nagaan, we staan al zeven jaar stil in loon. Daarnaast is er veel onvrede over interne zaken. Vind je ’t gek dat de mensen het zat zijn.

Sacha Vaneman, werknemer van KPN Contact in Zwijndrecht, was gisteren een van de circa tweehonderd werknemers die de lunchpauze voor de deur van het KPN-kantoor op de Rotterdamse Kop van Zuid gebruikte. De mensen van de callcenters voerden aan de voet van de Erasmusbrug actie voor een betere CAO.

De vakbonden (Abvakabo FNV, CNV, Bond van Telecompersoneel) vragen in salaris drie procent per jaar bij. KPN wil niet verder gaan dan twee procent extra in twee jaar tijd. ,,Daarnaast willen ze 92 uur verlof afpakken, zegt bestuurder Daniëlle Wiek van Abvakabo FNV. ,,We zijn hier al sinds november mee bezig. Dit is nog ludiek, maar de kans bestaat dat de klanten er straks wel wat van gaan merken.

De KPN-werknemers denken dat er iets te halen is. ,,,,Het gaat helemaal niet zo slecht met KPN. Er moet toch geld zijn voor ons? stelt Vaneman, die ruim vier jaar bij het telecombedrijf werkt. ,,Ik had gedacht dat KPN wel zou bijdraaien. Als er niets gebeurt, dan komen er meer en zwaardere acties. De laatste staking bij KPN was in 1981.


KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn geeft aan dat meer loon ten koste gaat van de werkgelegenheid. ,,Callcenters zijn duur. Wij moeten op de kosten letten. Ik vraag de vakbonden nog een keer naar ons bod te kijken. In goed overleg moeten we er uit kunnen komen.

De vakbonden voeren donderdag actie in Zwijndrecht. De KPN-vestiging daar gaat dit jaar dicht. De 450 medewerkers verhuizen naar Rotterdam.

[ad.nl]

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …