Home / Diversen / KPN krijgt boete EUR 1,6 mln van OPTA

KPN krijgt boete EUR 1,6 mln van OPTA

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft KPN een boete van EUR 1,6 miljoen opgelegd voor het overtreden van de Telecommunicatiewet. Dat heeft OPTA maandag bekendgemaakt.

Volgens OPTA heeft KPN geen toestemming gevraagd dan wel gekregen voor een tweetal kortingsregelingen aan zakelijke eindgebruikers, zoals KPN deze in de praktijk ging toepassen.

Ook heeft KPN de kortingen niet op de juiste wijze bekend gemaakt aan marktpartijen. Daarnaast heeft KPN ten onrechte dubbele kortingen verstrekt aan zakelijke bellers. Het is volgens OPTA niet de eerste keer dat KPN onvoldoende transparant was met haar kortingsregelingen.

De kortingsregelingen staan bekend als ‘de Collectieve WorldLine-kortingsregeling’ en ‘de WorldLineXL-kortingsregeling‘. De kortingen zijn onrechtmatig verstrekt in 2004 en 2005. In totaal heeft KPN ruim EUR 3 miljoen teveel aan kortingen verstrekt door het aanbieden van de twee regelingen.

De overtredingen kwamen aan het licht door een klacht van een concurrent in het najaar van 2005. Mede omdat KPN eerder naliet kortingsregelingen te melden, startte OPTA een onderzoek

Voor zover, nog geen reactie van de kant van KPN. We wachten op meer info hierover.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …