Social engineering via KPN

Ok, een telefoonlijn opzeggen is iets wat natuurlijk goed gecontroleerd moet worden, want anders kan ikzelf wel voor iedereen een telefoonlijn opzeggen.

Nu kreeg ik via een goede (blog) vriend van mij een melding, dat het opzeggen van een telefoonlijn, door Belgische medewerkers van KPN wordt gedaan tegenwoordig. Dat kan men merken aan dat vreemde taaltje wat ze altijd spreken.Handig van KPN, want het is goedkoop geld uitgeven in Belgie aan medewerkers. Het zijn goedkope krachten kennelijk…

Dus, opzeggen van PSTN lijn wordt door Belgische medewerkers gedaan. Mooi, maar het schijnt toch niet zo goed te werken..

Bij de website 8 bits is een melding gemaakt over een PSTN opzegging, die compleet zonder controle werd gedaan. Schokkend maar waar, lees maar verder op de website zelf…

http://stam.blogs.com/8bits/2007/06/social_engineer.html

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …