Hoe krijgt u het meeste geld voor uw auto?

Wat doen wij met: een oude auto?

Bent u in het bezit van een oude auto die de weg niet meer op mag of wil u om een andere reden van deze de auto af? Dan kunt u uw auto verkopen. Er zijn op dat moment een aantal mogelijkheden. U kunt de auto verkopen als tweedehands auto via een online marktplaats, als sloopauto aan de autosloperij, inruilen bij de dealer of verkopen aan een auto-inkoopbedrijf. Hieronder worden de mogelijkheden uitgelegd.

Verkoop je auto als tweedehands auto

Er zijn diverse marktplaatsen waarop u uw tweedehands auto kunt aanbieden aan particulieren en bedrijven. Een goed voorbeeld is Marktplaats.nl. Tegen betaling kunt u een advertentie plaatsen en uw auto aanbieden. Telefonisch en per mail ontvangt u biedingen op uw oude voertuig. Gaat u in op een bod? Dan zal het bedrijf of de particulier de auto ter plekke komen bekijken en beoordelen. Indien de potentiële koper tevreden is met wat hij aantreft, zal u het afgesproken bedrag van hem ontvangen. Soms wordt ter plekke nog onderhandeld.

Verkoop je auto als sloopauto

Is de auto op of kapot, wilt u geen tijd stoppen in de verkoop van uw auto of wilt u geen ongure types aan de deur? Dan kunt u uw auto verkopen als sloopauto. Het verkopen van een auto als sloopauto is eenvoudig en bovendien vaak gratis. Soms ontvangt u zelfs een vergoeding voor de oude auto. U kunt uw auto zelf naar de sloop brengen, maar u kunt de auto ook op laten halen. Wilt u dat uw auto opgehaald wordt? Dan kunt u de sloopauto laten ophalen via Autosloperij.nl. Op die manier bereikt u in een keer meerdere sloperijen in Nederland.

Verkoop je auto aan een auto-inkoopbedrijf

Het verkopen van een auto aan een auto-inkoopbedrijf zit eigenlijk tussen het verkopen als sloopauto en het verkopen als tweedehands auto in. U biedt de auto rechtstreeks aan bij het auto-inkoopbedrijf en ontvangt een taxatie. U bepaalt zelf of u akkoord gaat met het uitgebrachte bod. Let op: er zijn twee soorten taxaties. Sommige bedrijven brengen een gegarandeerd bod uit, terwijl andere bedrijven slechts een indicatie geven. Het gegarandeerde bod ligt vaak lager, maar u hebt wel zekerheid. Krijgt u slechts een indicatie? Dan zal het auto-inkoopbedrijf uw auto op locatie (of bij het bedrijf) nog moeten beoordelen.

 

Wilt u een nieuwe auto aanschaffen? Dan kunt u uw auto “verkopen” aan het bedrijf waar u de nieuwe auto aanschaft. Dat heet inruilen. U krijgt van het bedrijf, waar u de nieuw auto aanschaft, korting in ruil voor uw oude auto

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …