Home / Diversen / Opta hoeft niet in te grijpen

Opta hoeft niet in te grijpen

In de zaak over voortzetting van concurrerende ADSL- en VDSL-diensten is de markt zelf onverwacht tot een vergelijk gekomen.

Dit betekent dat er vooralsnog geen maatregelen van de Opta nodig zijn om te voorkomen dat KPN met de aanleg van haar All-IP netwerk voor VDSL en sluiting van het telefoonnet en ADSL de concurentie het nakijken geeft.

Na ‘constructieve onderhandelingen’ maken KPN en Tele2-Versatel bekend dat zij een Memorandum of Understanding (MoU) hebben getekend voor het toekomstige gebruik van de huidige telefooncentrales of ‘MDF locaties’.

Met deze overeenkomst kan KPN verder gaan met de uitvoering van het All-IP Programma volgens de eerder bekendgemaakte principes, kostenprognoses en tijdsschema’s, en kan Tele2-Versatel zijn klanten via zijn eigen netwerkinfrastructuur toegang blijven bieden.

Dus : Concurrenten KPN krijgen toegang tot nieuw netwerk!

De telecombedrijven kunnen hun netwerken op verschillende punten koppelen aan dat van KPN. Dat kan op een centraal punt in het KPN-netwerk maar ook op straat- en wijkniveau. Hiermee voldoet KPN aan het verzoek van toezichthouder Opta.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …