Home / Diversen / Meer dan 8000 bomen geplant in Mali

Meer dan 8000 bomen geplant in Mali

Normaal gesproken publiceren we voornamelijk alleen telecom berichten. En dat kunnen wel hele diverse berichten zijn, dus proberen we af en toe wat tegengas te geven vanaf nu. Gisteren schreef ik nog over het bedrijf Axiatel, en het geweldige fax naar email systeem wat zij uitbrengen. Maar nu hoor ik een heel ander verhaal van hun. En ik hoop dat veel telecom ondernemers hier een voorbeeld aan nemen.

Namelijk, sinds 1 maart 2009 donneert Axiatel één euro aan de vereniging Planète Urgence voor elke bestelling die wordt geplaatst op haar site. Dat betekent dat voor iedere bestelling van de conference call of fax via internet een euro wordt gedoneerd aan Planète Urgence om zo bij te dragen aan de bescherming van het milieu.

Inmiddels heeft Axiatel al meer dan 8000 bomen geplant in Mali in het kader van de actie « 1 euro = boom» ten gunste van duurzame ontwikkeling.

Dankzij de klanten van Axiatel heeft het bedrijf bij kunnen dragen aan het herbebossingsproject in Mali, en het is nog niet klaar!

In de toekomst zal Axiatel haar samenwerking met de internationaal erkende NGO voortzetten en de uitdaging aangaan om miljoenen bomen aan te planten. Op deze manier draagt het bos bij aan het in stand houden van de soorten, aan de bescherming van de grond en strijd tegen de opwarming van het klimaat en de oprukkende woestijn in Mali.

Planète Urgence Axiatel Protege Environnement
Planète Urgence is een Franse NGO, opgericht in 2000, die zich richt zich op duurzame ontwikkeling en de bescherming van het milieu in de arme landen. Planète Urgence stelt aan de particulieren en de ondernemingen voor hun uitstoot aan CO2 te compenseren door herbebossingsprojecten te financieren. Deze campagne heeft de steun gekregen van het Programma van de Verenigde Naties voor het Milieu, en van Wangari Maathaï, de Nobelprijs voor de Vrede in 2004.

De hoofddoelstellingen van Planète Urgence zijn als volgt:

  • Strijden tegen de verwoesting van de planeet
  • Strijden tegen de ongelijkheid tussen Noord en Zuid

Een map van de voortgang van ons project in Mali, is beschikbaar op de site Planète Urgence.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …