Landelijke KPN Internet Storing

Op dit moment is een landelijke storing met vaste Internet aansluitingen in Nederland. Mobiel is niet getroffen, maar andere vaste lijnen dus wel.

KPN in het discussie forum :

Als gevolg van een storing kun je mogelijk geen of slecht gebruik maken van het internet. Mogelijk dien je na de storing de KPN Experia Box uit- en aan te zetten om weer verbinding te kunnen maken. Wij werken aan een spoedige oplossing. Op onze website vind je de actuele status van de storing:

http://www.kpn.com/web/show/id=1983198

Officiele reactie van de persmedewerker KPN :

“Er is sprake van een internetstoring”, zegt Manel Vrijenhoek van KPN tegen RTL Nieuws. “Het gaat om vaste aansluitingen. Sommige mensen kunnen moeilijk op internet komen. Het komt verspreid over Nederland voor. Jij kan een probleem hebben, maar je buurman niet. De grootte van het probleem is onduidelijk. We zijn hard op zoek naar de oorzaak en uiteraard naar de oplossing.”

Update 15:07 uur:
Een woordvoerster van KPN bevestigt dat de storing nu is opgelost. Zij spreekt niet van een ‘landelijke’ storing, maar wel van een verstoring in meerdere gebieden. “Maar dat wil niet zeggen dat heel die regio’s plat lagen.” Zij bevestigt ook dat de oorzaak schuilt in de DNS-servers (Domain Name System) van KPN, maar kan daarover geen details verstrekken.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …