KPN schrapt met het vaste telefoonnet ook 8000 banen

KPN wil in 2010 helemaal zijn overgestapt op glasvezelnetwerken waarbij snelheden tussen de 30 en 50 Mbps worden geboden, dat zegt Eelco Blok, verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van de divisie Vast bij KPN, in een interview met het Duitse weekblad Wirtschaft Woche.

Om deze overgang te realiseren, wil KPN tot 2010 tussen de 1 miljard en 1,5 miljard euro investeren. Het einde van het oude telefoonnetwerk betekent ook dat KPN tot 2010 ongeveer achtduizend banen gaat schrappen. Dat is de helft van het totaal aantal mensen dat bij de divisie Vast van KPN werkt.

“Met de nieuwe netwerken zijn de huidige telefooncentrales overbodig. Dat scheelt heel veel in de kosten. Ook hebben we minder technici nodig”, vertelt Blok in het interview. De overgang naar digitale netwerken is volgens hem nodig om het verlies van klanten met een vast telefoonabonnement tegen te gaan.

“In de toekomst kunnen we alleen blijven bestaan als we zoveel mogelijk all-ip-diensten bieden, van internettelefonie tot ip-televisie, aan onze particuliere en zakelijke klanten.”

Tja, dit zullen ze niet fijn vinden die jongens in de KPN busjes…..

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …