De telex is dood, leve RTM

Een beetje verscholen in de website zoals gewoonlijk van KPN, staat sinds vandaag een bijzonder bericht voor velen voor ons. De telex. Tien tallen jaren een machtig apparaat, maar tegenwoordig helemaal overbejaard, maar RTM is de toekomst volgens de KPN.

KPN trekt de stekker van de laatste telex uit het stopcontact. Na 73 jaar behoort de abonneetelegrafie in Nederland tot het verleden. De telexapparatuur van de laatste tweehonderd klanten, voornamelijk uit de financiële en de scheepvaartwereld, kan naar het museum.

Maar daarmee is het telexverkeer nog niet ten einde. Met een ADSL-lijn en een pc of laptop kunnen berichten naar oude telexapparatuur in het buitenland verzonden blijven worden. Ook kunnen telexberichten uit het buitenland worden ontvangen. Net zo veilig en eenvoudig als met de aloude ‘wortelenstamper,’ zoals de bijnaam luidde van de oude telexmachines vanwege hun vormgeving en het niet geringe geluid dat ze produceerden. Dus het blijft nog wel even ‘doorlopen’

De Geschiedenis van de Telex op de volgende pagina…..
Read the rest of this entry »

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …