KPN schaft merknaam Getronics in Nederland af

KPN voert de merknaam Getronics in Nederland per 1 september af.

Vanaf die dag worden de activiteiten van de it-dochter op de thuismarkt voortgezet onder de merknaam KPN. Dat maakte het telecombedrijf dinsdag bekend.

De activiteiten van Getronics Nederland worden formeel onder de naam KPN Corporate Market ondergebracht. Het onderdeel Getronics Consulting wordt voortgezet als KPN Consulting, Getronics Opleidingen wordt KPN Opleidingen. In het buitenland blijft het it-bedrijf onder de naam Getronics actief.

KPN kondigde in mei al aan dat de naam Getronics van het toneel zou verdwijnen. Het bedrijf gaf daarbij aan dat het de twee Getronicsonderdelen, die zich op de zakelijke markt richten, wil samenvoegen.

In het kader van de eind april door KPN aangekondigde reorganisatie verdwijnen er bij het it-bedrijf in de komende tijd circa 2500 arbeidsplaatsen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …