Home / Diversen / KPN Gaat een Muur Bouwen

KPN Gaat een Muur Bouwen

KPN wordt overgenomen. Nee, wacht.. We moeten eerst een muur over die KPN heeft opgezet hiervoor.

Wat is nou het geval.

De stichting activeert een zogenoemde call-optie, waardoor het 49,9 procent van het totale stemrecht in handen krijgt. Zo voorkomt de stichting feitelijk dat het bedrijf van miljardair Carlos Slim meer dan 50 procent van het stemrecht bij KPN in handen krijgt. De stichting had eerder al aangegeven bezorgd te zijn over de onduidelijke bedoelingen van Slim met KPN. De stichting is opgericht om KPN te beschermen tegen invloeden die de continuïteit, zelfstandigheid of identiteit van het bedrijf bedreigen.

América Móvil maakte eerder deze maand bekend dat het alle aandelen KPN wil overnemen voor 2,40 euro per stuk. Het Mexicaanse telecombedrijf bezit al circa 30 procent van KPN.

De beschermingswal zoals die bij KPN kan worden ingezet, is niet uniek bij beursgenoteerde bedrijven. Het komt echter niet vaak voor dat daadwerkelijk van de mogelijkheid gebruik wordt gemaakt. In de afgelopen jaren werd de constructie alleen ingezet bij toeleverancier aan de chipindustrie ASMI en industrieel conglomeraat Stork.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …