Het Friese Abel Telecom is failliet

De welbekende Friese internet+telefonie provider Abel Telecom is failliet. De klanten van deze isp worden binnen drie weken overgezet naar een andere provider. Of de klanten extra moeten betalen voor de diensten van deze nieuwe provider, is nog onbekend.

Het faillissement werd dinsdag uitgesproken door de rechtbank in Leeuwarden. Het faillissement komt niet als een verrassing. Al sinds de start van Abel Telecom in 2006 regende het klachten over de dienstverlening, onder andere op het Abel-topic op GoT.

De bestaande klanten zullen binnen drie weken worden overgezet naar een andere provider, bevestigt een woordvoerder van de klantenserivce Abel Telecom tegenover Tweakers.net.

“Het is gebruikelijk dat bij een faillissement de klanten worden overgenomen. Ik kan nog niet zeggen welke provider dat wordt, we zijn nog in gesprek. Van de overzetting zullen klanten weinig merken, hoogstens zal de internetverbinding er ’s nachts een uurtje uit liggen.” De klanten krijgen binnenkort bericht over de overzetting. “Ik weet niet of de klanten extra moeten gaan betalen bij de nieuwe provider, dat hangt van de onderhandelingen af”, zegt de woordvoerder.

Er zijn al schulden gemeld van twee miljoen euro.

Abel Telecom had achtduizend klanten. De provider bood internet en telefonie aan en profileerde zich als een Fries, dus betrouwbaar bedrijf. Helaas was het laatste niet waargemaakt…

Frank

Bron:Tweakers.net

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …

One comment

  1. Juist om te voorkomen dat ik helemaal in problemen zou raken, heb ik in 2006 alleen maar een telefoonaansluiting genomen. Zoals overal wordt vermeld, waren ze niet te bereiken. Maar omdat ik over een fax beschik, moesten ze wel reageren. Verder heb ik weinig problemen met mijn telefoonaansluiting gehad……ben benieuwd waar we terecht komen.

    Mocht iemand nog wat te melden hebben over Abel, dan ontvang ik daar graag een mailtje over.