Heemskerk wil concurrentie op kabel!

Concurrentie op de kabel wordt mogelijk, dat heeft staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken de Tweede kamer gisteren beloofd. Hij komt met een wetsvoorstel. Een meerderheid in het parlement wil dat verschillende concurrerende aanbieders van programmapakketten op de kabel terecht kunnen. KPN vraagt hier al enige tijd om, het duo Jelgerma/Kramer kwam onlangs ook naar buiten met een voorstel voor open toegang.

De kabelbedrijven staan dat tot nu toe niet toe. De toezichthouder op de telecommarkt, Opta, had al bepaald dat concurrentie op de kabel mogelijk moet zijn, maar werd teruggefloten door een rechterlijke uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Het CBB oordeelde dat de Opta het besluit onvoldoende had onderbouwd. Een Kamermeerderheid wil nu dat Heemskerk de wet aanpast, en wel zo snel mogelijk. We zullen zien of KPN nu ook op de kabel mag. Maar dit zal wel weer jaren duren helaas..

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …