Geen verkoop BASE van KPN in Belgie

Hoe snel kan het gaan? KPN wilde eigenlijk van zijn Belgische dochter BASE af, maar kapt het verkoop proces nu alsnog in zijn geheel af. Als verklaring wordt er gegeven, dat de biedingen te weinig en te laag waren.

Het heeft in totaal anderhalve maand geduurd, voordat KPN het verkoopproces weer stop zet. Dus dat zou betekenen dat de beide dochters binnen het KPN concern blijven. Belgische investeringsgroep Persgroep, maar ook Telenet en verschillende investeringsmaatschappijen wouden BASE echt wel overnemen, maar KPN vindt de biedingen totaal onder de maat, het wil alleen BASE verkopen “voor de juiste prijs”.

Een eerdere poging om de Duitse E-Plus aan de spaanse Telefonica te verkopen, was ook al niet succesvol. KPN wilde van zijn dochters af, omdat zij hun eigen financiële positie willen versterken. Hoe KPN nu aan geld komt is nog niet bekend, maar het bedrijf stelt dat het “gecommitteerd blijft aan de handhaving van een prudent financieel raamwerk”.

KPN’s nieuwe grootaandeelhouder America Movil, wil eigenlijk dat KPN de desbetreffende dochters handhaaft, omdat de latijns-Amerikaanse telecomgigant in zo veel mogelijk Europese landen actief wil zijn. Dan hoeven ze hier niet meer ‘actief’ te werven zeg maar.

Officieel is er niks bekends of druk van America Movil op KPN een rol heeft gespeeld in het staken van de BASE-verkoop, maar ik denk persoonlijk dat het wel een rol heeft gespeeld hierin.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …