Home / Diversen / Geen Overname KPN door America Movil

Geen Overname KPN door America Movil

Het kan snel gaan, maar América Móvil trekt haar bod op KPN in en ziet daarmee (voorlopig) af van de overname van KPN. Het bedrijf zou €2,40 per aandeel willen bieden op aandelen die ze nog niet in hun bezig hebben, maar KPN zelf vind dit bod te laag en de gesprekken zijn gestopt hierover. América Móvil bezit op dit moment 29,8 procent van de KPN-aandelen.

De laatste weken hebben overnamegesprekken plaatsgevonden en volgens diverse bronnen bevonden deze zich in de afrondende fase. KPN wil echter niet verder praten als de Mexicanen hun bod niet verhogen.

De AFM (Stichting Autoriteit Financiële Markten) heeft América Móvil vandaag haar goedkeuring gegeven voor een overnamebod van 2,40 euro per aandeel. Het Mexicaanse bedrijf, onder leiding van Carlos Slim, ziet echter af van het bod omdat de Stichting Preferente Aandelen B KPN met een belang van 50 procent min één stem in het KPN-kapitaal, een te grote machtsfactor is.

Móvil wil graag voet aan grond zetten in Europa, en had gehoopt met een overname van het ‘kleinere’ KPN de eerste stappen te zetten voor een Europees avontuur. Dit is

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …