Carlos Slim eist vertrek Topman KPN

Ai, en dat doet zeer. De Mexicaanse zakenman Carlos Slim (grootaandeelhouder) van KPN, eist het vertrek van de kopman van KPN : Eelco Blok, plus een zetel in de raad van commissarissen. Hij wil dus meer invloed voordat hij als grootaandeelhouder instemt met de geplande claimemissie ter waarde van 4 miljard euro door het telecombedrijf. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van anonieme bronnen.

KPN maakte vorige week bekend vier miljard euro aan nieuwe aandelen te willen uitgeven. Dit is volgens het Nederlandse telecombedrijf noodzakelijk voor het verstevigen van de financiële positie. Die positie is verslechterd doordat KPN onverwachts 1,35 miljard euro moest neertellen voor de frequenties op het snelle 46-netwerk. Voor de aandelenemissie is echter wel de goedkeuring nodig van de bestaande aandeelhouders. Telecombedrijf América Móvil van Slim is met een belang van 28 procent de grootste aandeelhouder in KPN.

Maar ja, de positie van Eelco staat al langer onder druk. Economieredacteur Marc Hijink schreef vorige week in het NRC Handelsblad het volgende :

Het telecombedrijf heeft, sinds hij april 2011 de leiding overnam van Ad Scheepbouwer, veel tegenslag gekend. De koers kelderde van 12 naar 4 euro en verloor vanochtend weer fors. KPN’s val is gedeeltelijk te wijten aan externe omstandigheden: dalende omzet omdat klanten sms inruilen voor gratis internetdiensten, strengere regels voor tarieven, economische terugval.

Wie is Carlos Slim? Paul en Witteman hadden vorig jaar een mooi item hierover. Toen had hij nog 28% van de aandelen..

Wordt vervolgt….

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …