Breaking : TV-kijker ziet concurrentie de mist in gaan

Hieronder de nieuwsberichten over het nieuws omtrent kabel aanwijzingen/provider in Nederland

De tv-kijkers kunnen toch niet kiezen bij welke kabelmaatschappij zij een abonnement nemen. Tele2 kan de concurrentie niet aangaan met de grote kabelbedrijven UPC en Ziggo. De onderneming kondigde vorige maand een concurrentieslag aan, maar de rechter heeft er een stokje voor gestoken.

De Consumentenbond is teleurgesteld. Ze vindt dat de kabelbedrijven in feite een monopolie hebben. Ze lieten volgens de bond de prijzen exorbitant stijgen, terwijl de kijkers in de huiskamers hetzelfde zenderpakket hielden. Door de komst van Tele2 zouden kijkers voor het eerst kunnen kiezen bij welke kabelmaatschappij ze een abonnement nemen. Tele2 stelde hun fors lagere tarieven in het vooruitzicht.

Digitenne

De kabelmaatschappijen hebben zich steeds verzet tegen de verplichting hun netwerken open te stellen voor concurrenten. De tv-kijkers zitten bijna letterlijk vast aan hun kabels, maar toch vinden de kabelmaatschappijen dat ze geen monopolie hebben. Ze moeten immers concurreren met ondernemingen die de tv niet via de kabel aanbieden, maar bijvoorbeeld via de ether (Digitenne), de satelliet of via de computer. NL Kabel, de vereniging van de kabelbedrijven, noemde de uitspraak van de rechter, het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB), daarom niet verrassend.

Reactie KPN
Telecomwaakhond Opta is aan zet na de vernietiging van haar besluiten over het openstellen van de kabelmarkt woensdag door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Dat zei een woordvoerder van KPN woensdag, nadat het bedrijf de uitspraak had bestudeerd.

Het openstellen van de kabel was een goed vooruitzicht voor de klant. Wij blijven wel concurrentie bieden met onze digitale televisie, maar maken er geen geheim van dat we ook kabel willen aanbieden”, aldus de woordvoerder. Voorlopig zegt het bedrijf geen zicht te hebben op toegang tot de kabel.

Het besluit van woensdag heeft geen directe gevolgen voor KPN, dat door de Opta werd buitengesloten van de openstelling van de kabelmarkt. De toezichthouder wilde daarmee afdwingen dat KPN blijft investeren in het glasvezelnetwerk.

Telecomwaakhond Opta is aan zet na de vernietiging van haar besluiten over het openstellen van de kabelmarkt woensdag door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Dat zei een woordvoerder van KPN woensdag, nadat het bedrijf de uitspraak had bestudeerd.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …