Acties nabij voor KPN & SNT Callcenters

Werknemers van de callcentra van KPN Contact en SNT bereiden diverse stakingen voor om meer salaris te eisen. Zo is op 28 augustus een korte werkonderbreking in Groningen gepland en komt er op dinsdag 4 september een landelijke actiedag bij het hoofdkantoor van KPN in Den Haag, waaraan zo’n duizend werknemers deelnemen.

De bonden eisen voor zowel dit jaar als 2008 een loonsverhoging van 3 procent. De werkgevers zijn niet bereid verder te gaan dan 2 procent voor dit jaar en variabele bonussen in 2008.

KPN heeft de bonden in juni nog gevraagd het werkgeversbod te heroverwegen en af te zien van de acties gezien de "ongunstige concurrentiepositie" van het bedrijf.

We wachten weer af, maar tot nu toe is het nog vriendelijk te noemen. Dit zal wel langzaam in een wolkje oplossen, want kpn zal hier zich echt niet druk om maken volgens mij. Maar je weet het maar nooit wat acties tegenwoorden kunnen brengen. We houden het in de gaten.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …