4 tips voor het afsluiten van een sim only

Sim only abonnementen zijn voor veel mensen ideaal. Wanneer je geen nieuwe telefoon nodig hebt is een sim only een voordelige oplossing, die veel vrijheid biedt en je helemaal kunt afstemmen op jouw wensen. Deze 4 tips zorgen voor de beste sim only keuze.

Alleen betalen voor wat je gebruikt

Dit is zo fijn aan een sim only; je betaalt niet meer onnodig hoge bedragen voor MB’s en belminuten die je toch niet gaat gebruiken. Tele2 heeft bijvoorbeeld sim only’s van 1000 tot wel 24000 MB, waardoor er altijd een sim only abonnement is dat past bij jouw verbruik.

3G of 4G

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Heel veel MB’s voor een lage prijs, duidt vaak op alleen 3G netwerk en dus trager internet. Echter vermelden bedrijven het vaak niet duidelijk, waardoor al veel mensen gelokt zijn door veel MB’s voor weinig geld, maar vervolgens veel trager internet hebben dan ze hadden gehoopt. Veel MB’s voor een prima prijs met wél een 4G netwerk vind je onder andere bij Tele2.

Geen hoge afsluitkosten

Bij het afsluiten van een sim only abonnement betaal je eenmalige afsluitkosten. Echter verschillen de bedragen hiervan enorm. Hierbij loont het dus om even goed rond te kijken. Sommige bedrijven vragen hier wel 30 euro of meer voor. Ze zijn vaak bang dat mensen die een sim only abonnement van één maand afsluiten, direct daarna weer vertrekken. Door de hoge afsluitkosten maken ze het alsnog onaantrekkelijk om snel weer te switchen. Weg vrijheid met een sim only van één maand. Aansluitkosten van ongeveer 10 euro zijn een betere prijs.

Een aanbieder die wel direct bereikbaar is

Het kan natuurlijk gebeuren dat je sim only om de één of andere reden niet werkt. Dit is niet erg, zo lang het bedrijf waar je het sim only abonnement hebt besteld, maar bereikbaar is. Het regent op internet klachten, juist vaak omdat deze bedrijven zo moeilijk te bereiken zijn. Bestel daarom een sim only abonnement bij een bedrijf dat wél goed te bereiken is, voor in het geval dat je een vraag of probleem hebt. Het is wel zo fijn dat je gewoon even kunt bellen en niet 30 minuten in de wacht wordt gezet.

Wil jij een sim only abonnement afsluiten? Let dan op bovenstaande tips en start hier de sim only vergelijker!

 

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …