Is de Bundesliga in Nederland verkrijgbaar?

BundesligaDe Voetbal competitie in Duitsland is een hot item over heel Europa. Hier wordt goed voetbal gespeeld, goede voetballers, spannende competitie en er zijn Nederlanders in actie bij diverse clubs.

Vanuit Nederland zijn Sport1 & Eredivisie Live bezig om een bod uit t e brengen op de live uitzendrechten van de Bundesliga.

Het marketingbureau Sportfive dat de rechten voor de Bundesliga verkoopt, heeft een bod afgewezen wat veels te laag was volgens dit bureau.

Bij Voetbal International, hebben beide partijen toegegeven een gezamenlijk bod te hebben uitgebracht. Het pakket Bundesliga wedstrijden is volgens Kees Jansma van Sport1 zo groot dat het voor één sportzender niet mogelijk is om alles uit te zenden.

Omdat eerder een apart bod van beide partijen afzonderlijk al door Sportfive werd afgewezen besloten beide partijen gezamenlijk een hoger bod uit te brengen. Maar helaas, ook dit voorstel werd te laag gevonden door het Duitse bureau.

Het ziet ernaar uit dat ze ‘voorlopig’ staken met een bod uit te brengen, en gaan zich nu beraden of het ‘uberhaubt’ nog zin heeft om voor de Bundesliga zoveel geld neer te leggen.

Vanuit de directie van Eredivisie Live (Frank Rutten) is er ook al gereageerd hierop. Volgens de voetbalzender wil men te veel geld hebben voor de uitzendrechten van de Bundesliga. Het is overigens opmerkelijk dat beide betaalsportzenders gezamenlijk een bod hebben uitgebracht op de Duitse voetbalrechten.

Eigenlijk is het een publiek geheim dat Eredivisie Live onder de verwachtingen verkoopt en presteerd, en dat in de opinie van analisten een fusie tussen de beide zenders de best mogelijke oplossing is.

Kees Jansma heeft in Voetbal International toegegeven dat men niet alleen voor de oprichting maar ook tijdens het afgelopen voetbalseizoen hierover gesprekken heeft gevoerd in het geheim.

“Dit is louter een opportunistisch initiatief geweest van mij en de Eredivisie CV directie”

Wil Kees Jansma als enige hierover kwijt.

We zullen zien,
Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

upc-myprime

UPC Myprime Reclame Video

Johnny wil altijd meer. En schijnbaar wil de UPC alles op alles zetten met hun …

2 comments

  1. Bedankt Jan!
    Ik denk dat ik hier wel goede reacties van krijg.

    Frank

  2. heel heftig en fris