Steeds meer VOIP Lijnen

Een aantal jaren terug hadden we nooit kunnen denken dat we zoveel VOIP aansluitingen krijgen.

Nederland is gegroeid op het gbied van VOIP aansluitingen dit jaar, en de groei is er nog niet uit. De Nederlandse markt voor vaste telefonie is in het derde kwartaal met maar liefst 4.700 aansluitingen gegroeid, tot een totaal van 5,99 miljoen geregistreerde aansluitingen in Nederland.

Even ter vergelijking : het aantal PTSN/ISDN-aansluitingen daalde met 4,7 procent tot 1,45 miljoen, en de neerwaartse spiraal is duidelijk te zien.

Het aantal consumentenaansluitingen over VoIP groeide met 2,7 procent tot 4,23 miljoen. De groei zit bij bellen over de kabel, namelijk 4,0 procent tot 2,18 miljoen lijnen, blijkt uit het rapport Dutch Fixed Telephony Market van Telecompaper. Bellen over DSL groeide slechts met 0,1 procent tot 1,85 miljoen lijnen. De rest is voor glasvezel, zowel particulier als zakelijk.

Telecompaper verwacht dat de markt voor vaste telefonie met 0,7 procent groeit in 2011 als geheel. VoIP groeit met ruim 10 procent, terwijl het aantal PSTN/ISDN en WLR-aansluitingen voortdurend verder daalt.

De groei komt voort uit het feit dat steeds meer operators triple play aanbieden over meerdere netwerken, zoals XS4ALL en Telfort over VDSL en glasvezel.

Vodafone levert diensten over FTTH, Tele2 en T-Mobile Online zullen naar verwachting volgen. [bron:Telecompaper]

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Axiatel verandert communicatie

Via een goede connectie, ben ik in contact gekomen met Axiatel. Dit naar aanleiding van …