Home / Alles in Een / KPN maakt begin aan All-ip Netwerk

KPN maakt begin aan All-ip Netwerk

Nieuwe topic gelijk aangemaakt voor dit nieuwsbericht, want het gaat beginnen : VDSL, oftewel het All-IP toekomst van KPN.

KPN start begin volgend jaar met de installatie van 25.000 nieuwe wijkkasten om zijn klanten gestaag te migreren naar vdsl. Snelheden van 30Mbps moeten hierbij makkelijk haalbaar zijn, aldus de telco.

De uitrol van nieuwe wijkkasten is onderdeel van KPN’s overstap naar het zogenoemde all ip-netwerk. Eerder maakte KPN al bekend dat ongeveer 1200 van de huidige 1400 wijkcentrales zullen verdwijnen als gevolg van deze migratie. In de eerste helft van 2008 gaat KPN van start met de verkoop van 34 locaties die nu als wijkcentrale dienstdoen, zo heeft het telecombedrijf donderdag bekendgemaakt. De andere locaties zullen naar verwachting in 2009 en 2010 worden verkocht.

In de tussentijd zal KPN andere locaties zoeken voor de plaatsing van de nieuwe generatie wijkkasten. KPN zal niet in alle gebieden een dergelijke kast plaatsen. ‘We bekijken per locatie wat de handigste methode is’, aldus een zegsman van KPN tegenover Tweakers.net. ‘Daar waar een wijkkast niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat er geen lijn loopt, zullen we een aanbod via umts en hsdpa doen.’

Overigens is KPN eerder deze maand van start gegaan met de bouw van de eerste nieuwe centrale speciaal voor het all ip-netwerk. Dit nieuwe knooppunt verrijst aan de Rotterdamse Waalhaven. In totaal bouwt KPN vier van dergelijke centrales. De bestaande gebouwen kunnen niet voor het nieuwe netwerk worden gebruikt, omdat ze onvoldoende ruimte bieden voor de benodigde energie- en klimaatsystemen. (Tweakers.net)

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Gratis Laptop bij Internet Plus Bellen Premium

Even heel eerlijk : Op dit moment zijn er geen gratis laptops bij de Internet …

8 comments

 1. T- Verhoeven, ik zal deze ingewikkelde kwestie eens onderzoeken. ik zal u persoonlijk benaderen daarvoor..

 2. Aha, dat is nog niet eens zo al te gekke gedachte. Zal het eens in de groep gooien.

 3. Goedendag alemaal,

  Nu men toch bezig is met het all-ip netwerk, kan men dan ook power over all-ip naar het ISRA punt brengen, zodat het ook mogelijk is om bij stroomuitval in de woning nog gebruik te kunnen maken van je telefoon- en internet verbing.
  Of vraag ik nu iets wat niet mogelijk is !!!

 4. Hallo Frank

  Ik weet niet voor wie jij werkt, maar mogelijk weet jij een oplossing. Zie onderstaand relaas.

  Hallo
  Ik had een zeer goede internet provider, maar duur, ik had KPN, ook duur. Ik dacht is stap over naar een Provider die beiden levert vor een schappelijke prijs. Ik zie een reclame van Alice, dus maar aanmelden. Zo gezegd zo gedaan, op 04 november 2007 zet ik de grote stap, had ik het maar nooit gedaan.
  Na het aanmelden zag het er goed uit, ik geef Alice ruim de tijd voor de overstap, 10 december 2007, ben ik mooi rond voor de feestdagen en voldoe ik aan hun 4 weken over stap tijd.
  Kreeg netjes een ontvangstbevestiging, via de post en via de mail, niets mis mee.
  ruim een week voor 10 december 2007, nog niets gehoord, maar even bellen, ach zegt die mevrouw het is druk, maar maakt u zich geen zorgen, het gaat gewoon door 10 december 2007. De 10e december ging stil voorbij, er gebeurde niets. Maar weer eens contact gezocht met Alice (is inderdaad zoeken, mail wordt haast niet beantwoord, telefoon blijft mogelijk voor €0.25 per minuut)Ja er was mogelijk iets fout gegaan, het duurde vele mailtjes voor dat zij dat toegaven, maar niet getreurd, nieuwe datum nieuwe kansen, 27 december 2007. Dat zou leuk zijn voor nieuw jaar. Maar u begrijpt het al, ook voor de 27 december 2007 geen bericht. Dus maar weer bellen, dan kom je dus van een koude kermis thuis. Fouten toegeven ho maar, en je wordt niets wijzer.
  Ongelooflijk maar waar, ik wordt door Alice gebeld (mannen stem)hij biedt zijn verontschuldiging aan omdat er echt van alles is mis gegaan. Afgesproken dat hij zelf zou zorg dragen dat alles nu in de juiste gang gezet zou worden. Hij belde zelfs voor een 2e keer om te zeggen dat het 17 Januari 2008 zou worden, toch netjes. Ik krijg een nieuwe mail en nieuwe brief en een nieuw nummer. Het gaat nu allemaal goed komen.
  Nou vergeet het maar, na de brief hoor ik weer weken niets. Weer zelf even bellen, daar gaat veel geld in zitten, maar op mail geen reactie.
  Krijg ik te horen dat het weer niet door gaat, en daarbij krijg ik te horen dat mijn lijn helemaal vrij is en dat ik dus ook nog €69 moet betalen voor een KPN aansluiting anders is er geen aansluiting mogelijk. Dat is heel vreemd ik bel namelijk via die lijn die ik nog altijd aan KPN betaal.
  Dus maar weer mailen de vragen worden er alleen maar meer.
  Ik mail via mijn buurman, ik bel nog met KPN, maar misschien na de 17 januari niet meer.
  Misschien kunnen jullie iets betekenen, ik weet het niet meer.

 5. Als iemand die gegevens heeft, dan moeten ze dan even aan mij doorgeven! Dat wil IEDEREEN weten.

  Frank

 6. Beste mensen,

  Wie weet wanneer de oude ADSL1 centrales nu eens eindelijk geupgrade gaan worden naar ADSL2+ ik woon in Hierden en het duurt maar voort, wie verstrekt mij eindelijk eens deze gegevens?