Tele2 neemt BBned over

BBned is nu 100% overgenomen door tele2, dus het is nu definitief dat deze zakelijke aanbieder nu eigendom is van Tele2. Deze maand nog worden de hoofdkantoren van de bedrijven samengevoegd. Bij BBned verliest deel van het personeel hun baan. Het overgrote deel verhuist van kantoor en zal naar Hoofddorp reizen in plaats van naar Diemen.

Tele2 nam BBned van Telecom Italië over voor 50 miljoen euro en wil met de overname z’n positie versterken op de zakelijke markt.

Quote ‘In het verleden was BBned een verlieslatend bedrijf, maar sinds de overname heeft het financieel een stap voorwaarts gemaakt. Nu levert BBned een gezonde financiële bijdrage aan het resultaat van Tele2,’ zegt Cilesta van Doorn, directeur bedrijfscommunicatie Tele2.

‘Wij hebben als Tele2 onze top-2 positie op de zakelijke en de wholesale markt versterkt.’ Aldus Tele2 in een persverklaring.

De naam BBned zal niet verdwijnen en de zakelijke provider BBeyond blijft naast Tele2 Zakelijk bestaan.

Opmerking is namelijk dat de merknaam Alice, waarmee de Telecom Italië zich op de consumentenmarkt in Nederland richtte, is niet overgenomen en zal daarom verdwijnen.

Dus dat wordt de nieuwsberichten de komende tijd in de gaten houden. Zoals het er nu uitziet, heeft de overname geen invloed op het netwerk en de datacenters van het bedrijf.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Alice is er niet meer!

Hoe snel kan het gaan. Aan het einde van 2010 nog gekroond tot beste internet …