Te lang geen internet bij overstap naar nieuwe provider

OverstappenHet overstappen naar een andere internetprovider gaat nog steeds niet vlekkeloos, ondanks recente afspraken tussen de internet providers onderling alsmede de overheid een oogje in het zeil houdt.

Ruim een op de vijf overstappers zit langer dan 24 uur zonder internet en bij 12 procent duurt het meer dan vijf dagen voordat de internetverbinding werkt, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond begin dit jaar. Ik had er al eerder over geschreven, en ook al een handige stappenlijst gemaakt, hoe je het beste kunt overstappen naar een andere internet provider.

Al in 2008 sprak demissionair-staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) met ALLE providers af dat per 1 januari 2009 consumenten bij een overstap in 95 procent van de gevallen maximaal een etmaal zonder internet mogen zitten. Volgens het onderzoek van de Consumentenbond is die afspraak niet nagekomen sindsdien.

‘Dit signaal is zorgwekkend’, zegt Heemskerk. ‘Het zou betekenen dat de overstap naar een nieuwe provider vaker misgaat in plaats van minder vaak, zoals de bedoeling is.’ Om het overstappen makkelijker te maken, werd de ‘overstapservice’ gelanceerd. ‘Met die service krijgt de nieuwe provider het recht het abonnement met de oude provider te beëindigen. Vroeger was hier strijd over en liet men contracten langer doorlopen’, zegt Remco Meerstra van Tele2.

De consument vindt de overstapinformatie door de speciale url voor overstappen achter de webnaam van de provider te zetten. Uit het onderzoek van de consumentenbond blijkt echter dat 64 procent van de ruim achthonderd ondervraagden niet weet dat bij de grote providers de webpagina voor overstappen op deze manier direct kan worden opgeroepen. Meerstra: ‘Maar er zijn ook andere kanalen om bij die overstapservice te komen.’

Hoewel internetprovider XS4all de problemen van het overstappen uit de markt zeker herkent, krijgt hij hier geen klachten over. ‘Wij garanderen een overstap binnen 24 uur. Toch kun je nooit honderd procent garantie bieden voor een goede aansluiting tussen de twee providers nooit honderd procent garanderen. Daarom krijgen overstappers bij ons een mobiele internetkaart, zodat je nooit zonder internet zit’, aldus woordvoerder Margreth Verhulst.

Binnenkort zal een onafhankelijk bureau, ingehuurd door de providers, een eigen onderzoek over het overstappen naar buiten brengen. Heemskerk wil dit onderzoek afwachten alvorens conclusies te trekken. Wel wijst hij erop dat de afspraken die zijn gemaakt moeten worden nagekomen.

‘Afspraak is afspraak. De consument moet eenvoudig kunnen overstappen.’

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Alice is er niet meer!

Hoe snel kan het gaan. Aan het einde van 2010 nog gekroond tot beste internet …