Internet Provider Alice komt met ‘internet only’-abonnement

Ok, het kan al bij verschillende internetproviders, waaronder KPN, Planet, HetNet, xs4all. Een abonnement voor breedband over de telefoonlijn (adsl), maar dan zonder telefonie.

Provider Alice, een dochterbedrijf van internetpovider Telecom Italia, startte dit jaar en meldde vorige week haar 10.00ste klant aangesloten te hebben op haar adsl-netwerk. Alice komt begin 2008 ook met een ‘internet-only abonnement’. Nu nog krijgen klanten er altijd bellen bij. Alice overweegt volgens Emerce.nl ook een stap naar mobiele telefonie. Dit is in andere landen al een standaard aan het worden.

Vrijdag trouwens zette Alice de 10.000e abonnee in het zonnetje. De gelegenheid werd ook aangegrepen om topmodel Vanessa Hessler naar Amsterdam te halen voor bezoekjes aan telecomwinkels in de binnenstad. De eerste groep Alice-klanten kampten echter volgens Van den Ende wel met de nodige ‘aanloopproblemen’. Die zijn nu grotendeels voorbij.

“De helpdesk had het erg druk en moest nog voldoende ervaring opbouwen. Als je twee jaar lang vragen beantwoordt, is het makkelijker dan wanneer alles nieuw is.”

Voordeel is dat ontevreden klanten ook zo weer kunnen opstappen bij Alice doordat de provider geen vast contracten heeft en abonnees een maandelijkse opzegtermijn hebben. BBNed is volgens Van den Ende wel bereid andere providers snellere overstapmogelijkheden te geven, maar hij verwacht niet dat er voorlopig veel providers die weg willen bewandelen. “Die verlenging van jaarcontracten hoort bij veel providers bij het businessmodel.”

Dat laatst is voornamelijk voor velen een doorn in het oog.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Alice is er niet meer!

Hoe snel kan het gaan. Aan het einde van 2010 nog gekroond tot beste internet …