Belgacom Schrapt Downloadlimiet

IN belgie komt Belgacom vanaf 1 maart met nieuwe abonnementen. Waaronder een pakket voor 56 euro per maand zonder downloadlimiet!. Hiermee is automatisch concurrent voor Telenet, die tevens maandag nieuwe abonnementen aankondigt.

Belgacom heeft ook de namen veraderd van zijn adsl pakketten. Voorheen heette ze Budget, Light, Go en Plus. En nu worden de volgende namen gebruikt : Start, Comfort, Favorite en Intense.

Deze nieuwste abonnementen van Belgacom krijgen hogere down- en uploadsnelheden en de downloadlimieten. Maar de prijzen zullen niet veranderen.

Zelfs het Intense-abonnement krijgt een kleine snelheidsverhoging van 18Mbps naar 20Mbps en ook de boost van de uploadsnelheid is beperkt: van 1,2Mbps naar 2Mbps.

Belangrijker is echter dat Belgacom de downloadlimiet laat vallen voor dit betreffende adsl-abonnement.

Uit de voorwaarden blijkt nog wel dat Belgacom een fair use policy te gelden, waarmee Belgacom het recht behoudt een limiet op te leggen bij excessief downloadgedrag. Desondanks is de bekendmaking een doorbraak in België, waar gebruikers al jaren klagen over de downloadlimieten.

Hiermee gaan ze regelrecht tegen de staan, en steek de loef af .
Dit zijn natuurlijk al goede ontwikkelingen in Belgie.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Alice is er niet meer!

Hoe snel kan het gaan. Aan het einde van 2010 nog gekroond tot beste internet …

2 comments

 1. Hoi ik wou even kwijt hier dat ik zeer tevreden ben over Belgacom.
  Hun manier van vriendelijkheid is pakken verbeterd en ze zijn zeer hulpzaam bij problemen.
  Ik was eerst jaren klant bij Telenet maar zogezegd 60mbit met hen zogezegd fibernet dat helemaal geen fiber is maar opgefokte coax kabel.
  en dan nog gezwegen over het steeds uitvallen van de internet verbindingen snachts.
  Neen Belgacom is veel beter geloof me nu maar .

  • Hoi Carl,

   Kijk dat zijn nog eens goede berichten, ook om te horen van anderen. Elk bedrijf is natuurlijk bezig om zijn service level te verbeteren, en je hoort het bij Belgacom wel steeds vaker betere berichten. Bedankt voor je reatie!