Wat is DVB-T?

Wat is DVB-T?
DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial) is de open standaard voor uitzending van digitale video met behulp van zendmasten.

Door gebruik van digitale techniek is bij voldoende signaal de ontvangst prima. Ruis en reflecties (dubbele beelden) komen niet meer voor. Als er te weinig signaalontvangst is, bevriest het beeld of wordt het zwart. Door het gebruik van sterke digitale compressietechnieken kan de beeldkwaliteit lager worden dan bij DVB-S of zelfs analoge televisie.

Voordeel is dat de uitgestuurde vermogens bij DVB-T slechts een fractie van de energie nodig hebben vergeleken met analoge uitzendingen voor een zelfde dekkingsgebied.

Dvb Antenne

Voor het kijken van digitale televise van KPN is een dvb t antenne nodig. Dicht bij de zenders, die op 44 locaties in Nederland en in 6 plekken in België staan opgesteld, vooral nabij de grote steden, kan voor ontvangst worden volstaan met een eenvoudige binnenantenne, waardoor op een willekeurige plaats in huis TV gekeken kan worden zonder noodzaak van aanleg van antennekabels. Het is eveneens mogelijk via een dvt t tuner digitale televisie te kijken.

Digitenne maakt gebruik van DVB-T en biedt de volgende zenders aan

* Nederland 1
* Nederland 2
* Nederland 3
* RTL 4
* RTL 5
* SBS 6
* RTL 7
* Net 5
* Veronica
* RTL 8
* één
* Canvas
* Nickelodeon/Comedy Central
* TMF
* MTV
* Discovery Channel
* Animal Planet
* Eurosport 1
* BBC Prime
* National Geographic Channel/CNBC Europe
* CNN
* Regionale TV
* Eredivisie Live 1/AT5/Nostalgienet
* Eredivisie Live 2/Planet Voetbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *