Home / Mobile / De voordelen van een tablet pc.

De voordelen van een tablet pc.

Door de razendsnelle ontwikkeling van de smartphone staat de verkoop van de tablet pc onder druk. Bijna iedere Nederlander heeft de beschikking over een smartphone terwijl slechts een kleine 70 procent de beschikking heeft over een tablet pc. Als je hierbij beseft dat het gemiddelde formaat van een smartphone rond de 5 inch ligt, is het zelfs logisch dat de verkoop van de tablet pc’s stagneert. Maar er zijn nog steeds tal van voordelen die de aanschaf van een tablet pc rechtvaardigen. De tablet pc is, zoals de naam het al zegt, een handzame en zeer functionele computer terwijl de smartphone meer een mobiele telefoon is met enorm veel functionaliteiten. Ook al wordt de scheidslijn tussen deze twee mobiele apparaten steeds vager, een tablet pc biedt nog steeds aanzienlijk meer functionaliteit als het gaat om multimedia en gaming. Een voorbeeld hiervan is toch wel de iPad mini die de crossover tussen de mobiele telecommunicatie en de computerwereld vertegenwoordigd. Als je jouw iPad mini dan nog van een schitterende tablethoes voorziet maak je zeker indruk!

Multimedia:


Nog steeds kan gesteld worden dan het scherm van een tablet pc aanzienlijk groter is dan het scherm van de gemiddelde smartphone. Hierdoor heb je veel meer beleving als je jouw multimedia afspeelt. Als de hardware configuratie van jouw tablet het toestaan worden films, videoclips en muziekvideo’s levensecht weergegeven. De grotere scherm van de tablet pc biedt dan ook veel meer realiteit dan het kleine scherm van jouw smartphone.

Productiviteit:


De tablet pc is meer een computer dan een communicatie apparaat. Over het algemeen zal de hardware configuratie van een tablet pc die van een smartphone ver overtreffen. Zeker in combinatie met een bluetooth toetsenbord biedt de tablet pc enorm veel mogelijkheden als het gaat om productiviteit. Denk hierbij vooral aan de talloze kantoorapplicaties zoals email, tekstverwerking, rekenbladen en presentaties. Door het grotere scherm heeft men veel meer overzicht over de werkzaamheden en de verschillende applicaties dan op een smartphone.

Communicatie:


Eigenlijk kan men stellen dat een tablet pc het beste van twee werelden kan bieden. Aan de ene kant is de tablet pc een zeer handzame computer terwijl aan de andere kant de tablet pc enorm veel mogelijkheden biedt op het vlak van telecommunicatie. Zo heeft men ondersteuning voor talloze berichten services zoals WhatsApp, Skype, Facetime en de verschillende sociale media. Als de men dan ook nog een sim-kaart kan plaatsen zijn de communicatie mogelijkheden werkelijk ongekend.

Functionaliteit:


In tegenstelling tot de smartphone biedt de tablet pc zeer veel mogelijkheden en een enorm gebruikersgemak als het gaat om functionaliteit. Zo kan men talloze bedrijfsapplicaties eenvoudig installeren en bedienen terwijl het geheel zeer overzichtelijk blijft. Maar ook in de privé sfeer is overstijgt de functionaliteit van een tablet pc die van de smartphone. Denk maar eens aan het bewerken van foto’s, het bewerken van documenten of het mixen van muziek. De applicaties voor een tablet pc zijn vergelijkbaar met de volwaardige software pakketten terwijl de applicaties voor een smartphone grotendeels alleen de basisapplicaties bieden.

Batterij:


Over het algemeen zijn de tablet pc’s uitgerust met een batterij waarvan de capaciteit die van een smartphone sterk overtreft. Een gemiddelde tablet pc heeft een batterij met een capaciteit van rond de 8.000mAh terwijl de capaciteit van de batterij van een gemiddelde smartphone rond de 2.500mAh bedraagt. Natuurlijk zal een tablet pc door het grotere scherm een grotere energieconsumptie hebben, maar over het algemeen zal de batterij van een tablet pc er twee maal langer over doen voordat deze weer opgeladen moet worden.

Conclusie:


De aanschaf van een tablet pc is en blijft natuurlijk een persoonlijke keuze. De aanschaf van een tablet pc is hierbij sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Ben je veel onderweg dan is de smartphone waarschijnlijk de beste keuze. Echter als je veel reist en daarbij lange uren moet doorbrengen in de vertrekhal van de luchthavens en lange vluchten maakt, dan is de aanschaf van een tablet pc misschien we de beste keuze. De smartphone is een mobiele telefoon met uitgebreide functionaliteit terwijl de tablet pc juist een computer is met telecommunicatie mogelijkheden. Voor zakelijk gebruik biedt de tablet pc natuurlijk enorm veel voordelen op het gebied van functionaliteit en productiviteit. Maar wat nu echt de juiste keuze is blijft sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie!

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

belgie-internet

Het eerste internet

Voor veel generaties is het internet al een bekend fenomeen, maar er is een tijd …