Ze Spelen vals in de Telecom Branche

De telecom branche vechter in de Tweede Kamer (PvdA) vermoedt dat er een vals spel wordt gespeeld in de telecombranche. Volgens Tweede Kamerlid Van Dam is het wel heel erg toevallig dat KPN, Vodafone en T-Mobile vlak na elkaar hun tarieven voor mobiel internet drastisch hebben verhoogd.

Hij vreest dat er prijsafspraken zijn gemaakt en wil dat minister Verhagen (Economische Zaken) de kwestie onder de loep neemt.

De providers lieten eerder weten de prijzen op te schroeven omdat het gebruik van mobiel internet explosief stijgt. PvdA’er Van Dam vraagt zich af of dat wel de ware reden is.

Hij denkt eerder dat consumenten een loer wordt gedraaid. Omdat de providers gezamenlijk de tarieven verhogen, hebben consumenten geen andere keuze dan dieper in de buidel te tasten voor hun abonnement. Of het om prijsafspraken gaat weet Van Dam niet zeker, maar er is volgens hem op zijn minst sprake van ‘stilzwijgende coördinatie’ waarbij de marktpartijen elkaars gedrag volgen, zelfs zonder daarover afspraken te maken.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Kies het geschikte sim only abonnement

Houd zelf de controle over je telefoonabonnement en stel dat zelf samen. Of het nou …