UPC wifi-hotspots gaat gestaat verder

Er zijn op dit moment ongeveer 120.000 UPC-klanten die de hotspot-functionaliteit op hun modem hebben geactiveerd. En dit zijn voornamelijk klanten in Friesland en Flevoland; andere provincies volgen in de komende maanden.

De actieve UPC klanten kunnen op de 120.000 wifi-hotspots inloggen om te internetten via de hotspot van die klant. De bestaande klant die de hotspot open heeft staan, heeft er totaal geen last van. Tenminste dat belooft de UPC zelf.

In april 2014 zullen allen wifi-hotspots naar alle provincies waar UPC actief is zijn uitgerold. De hotspots zijn dan beschikbaar bij het magische getal : 500.000 klanten.

Dat is de helft van het bestaande klantenbestand van de UPC, en dat komt doordat niet alle routers geschikt zijn om als wifi-hotspot te worden ingezet.

“Onder andere de Horizon-box is niet geschikt. Die wordt later geschikt gemaakt.” Zegt woordvoerder Ronald Sutmuller.

Klanten kunnen er desgewenst voor kiezen om de hotspot-functionaliteit uit te zetten, maar in dat geval kunnen ze ook niet internetten via hotspots van andere klanten. Volgens Sutmuller is het aantal klanten dat de hotspot-functionaliteit uitzet ‘heel beperkt’. Standaard staat die aan. Per hotspot kunnen vijf klanten tegelijk inloggen.

UPC begon in oktober met de uitrol van de wifi-hotspots. Ziggo begon daar in de lente van 2013 al mee; inmiddels zijn alle geschikte Ziggo-modems voorzien van een wifi-hotspot. Ziggo en UPC hebben plannen om beide wifi-netwerken aan elkaar te knopen, zodat een landelijk dekkend hotspotnetwerk ontstaat. Dat plan was er al voordat bekend werd dat UPC Ziggo ging overnemen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de Samsung Galaxy S10E en de iPhone XR

De markt voor smartphones wordt voornamelijk gedomineerd door twee grote spelers: Samsung en Apple. Waar …