Valentijn wordt Falentijn door mobiele telefoon

Uit een recent onderzoek dat werd uitgevoerd onder de bezoekers van OnlySim.net blijkt dat ongeveer 15% van de ondervraagden wel eens relatieproblemen ondervond naar aanleiding van een verkeerd tekstbericht of sms’je. Aan het onderzoek deden 638 bezoekers van de website mee.

In bijna alle gevallen dat er relatieproblemen ontstonden, kwam dit doordat de persoon in kwestie een bericht verstuurde naar de verkeerde persoon. In enkele gevallen ontstonden de problemen doordat een bericht te laat of helemaal niet aankwam.

Ook geeft bijna 80% van de ondervraagden aan zich te ergeren aan de werking van de autocorrectie- en woordenboekfuncties op mobiele telefoons. In minder dan 15% van de gevallen had iemand de autocorrectie- en/of woordenboekfunctie op zijn of haar telefoon nog ingeschakeld staan. Het is opvallend dat ook de mensen die gebruikmaken van deze functies in de meeste gevallen niet tevreden zijn over de werking ervan.

Ook werd er gevraagd naar specifieke vervelende foute correcties. Hier werd opvallend vaak het woord ‘kus’ genoemd, dat in ‘jus’ verandert. Er werden ook leuke voorbeelden genoemd van situaties waar het mis ging. Zo moest iemand zich beroepen op de autocorrectie toen hij zijn vriendin “He saai, heb je zin om dit weekend iets leuks te doen?” stuurde. De autocorrectie had de naam ‘Rachel’ veranderd in ‘saai’.
Ook joeg een dame haar vriend de stuipen op het lijf toen ze “Zullen we vanavond een kindje maken voor onze vakantie?” stuurde. Hier werd het woord ‘lijstje’ veranderd in ‘kindje’.

Screenshot

Ruud van Boekel van OnlySim.net: “Ben je dit jaar van plan iemand een valentijnwens te sturen via je telefoon? Let er dan dus vooral goed op dat je het bericht naar de juiste persoon stuurt, maar het is ook aan te raden de autocorrectie- en/of woordenboek functies uit te schakelen en goed te controleren of het bericht wel is aankomen.”

De resultaten van dit onderzoek kun je bekijken op www.onlysim.net.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …