Home / Telefonie / Telefooncentrales KPN gaan tot verleden behoren

Telefooncentrales KPN gaan tot verleden behoren

Vanochtend een superleuk stukje gelezen op RTV Noord. Daar is een verslaggever op onderzoek gegaan naar KPN telefooncentrales in het noorden van het land. Ze zijn er van het formaat fietsenhok, maar ze kunnen ook zo groot zijn als een school; de telefooncentrales van KPN.

Op korte termijn gaan meer dan 100 van deze centrales verdwijnen.

De centrales staan verspreid over het hele land, en met de opkomst van mobiele telefonie en nieuwe internettechnologiëen zijn velen overbodig geworden. En dus gaan alle gebouwen in de verkoop. Zo ook een bijzondere centrale in Warffum in de, hoe kan het anders, A. G. Bellstraat.

Warffum was het laatste dorp in Nederland dat op het telefoonnet werd aangesloten. Een klein stukje geschiedenis dus in Nederland. Mooi dorp is het wel! (Wiki)

De grote telefooncentrale van KPN aan de Reitemakersrijge in de stad Groningen staat inmiddels al te koop, de andere centrales in Groningen volgen waarschijnlijk op korte termijn.

Bekijk het VIDEO verslag HIER. Erg leuk om te zien.

[Update]
Video is niet meer beschikbaar op de website helaas.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

iPhone 7

Wat doen wij met de nieuwste iPhone xs en wat kunnen we er allemaal mee?

Het is al weer bijna een half jaar geleden dat Apple de iPhone XS in …