Online Petitie voor 0900alternatieven.nl

De website www.0900Alternatieven.nl heeft een petitie gestart om de bereikbaarheid van de doktersposten in Nederland en de politie (0900-8844) te verbeteren. Door dat deze instanties een 0900-nummer gebruiken zijn er vele mensen die doktersposten of de politie niet kunnen bereiken.

Een bedrijf bellen die een 0900-nummer gebruikt is in sommige gevallen niet mogelijk doordat de kosten hoog zijn (Deze kunnen oplopen tot € 2,50 per minuut ondanks als er een tarief melding word vermeld van lokale kosten.) of doordat de telecom provider de 0900-nummers geblokkeerd hebben om te bellen. Het probleem ligt niet zo zeer bij het 0900-nummer zelf maar bij de Telecom aanbieder.

Zo betaald u als u via Ortel mobile € 2,50 per minuut en als u belt via Kruidvat prepaid betaald u € 1,93 per minuut. Bedrijven als Hema, Hi, KPN en Qick rekenen € 1,30 per minuut voor het bellen naar 0900-nummers ondanks dat de tarief melding die u hoort vermeld dat het om een lokaal tarief gaat.

Bellen naar de politie via het nummer 0900-8844 kan dus een stuk duurder uitvallen dan het lokale gesprek. En dat wanneer u op straat iets ziet gebeuren zoals een diefstal of vernieling dan kunt u dit niet melden via 112 maar bent u verplicht om het 0900-nummer te gebruiken omdat 112 alleen voor nood situaties is en als er geen spoed is dan moet u dit melden via het 0900-nummer. Ook kan het voorkomen dat u als diabetes patiënt advies wilt omtrent u glucose waarden. Dan bent u verplicht om een 0900-nummer te bellen om een dokter te spreken. Buiten het feit dat de doktersposten al een gemiddeld € 30,- euro in rekening brengen voor dat u belt gebruiken ze ook nog een 0900-nummer waardoor ze onbereikbaar worden voor een grote groep mensen.

Wij van 0900Alternatieven.nl vinden dan ook dat er in Den Haag eens aandacht moet komen voor deze bereikbaarheid problemen en dat er een alternatief moet komen voor deze nummers die te maken hebben met de gezondheid en veiligheid in Nederland en daarom is 0900Alternatieven.nl een petitie gestart die u ook kunt ondertekenen als u met ons standpunt eens bent. U kunt de petitie ondertekenen via http://HulpNummersBereikbaar.petities.nl

De Spoedpost in Almere is een goed voorbeeld van hoe het ook kan. De spoedpost heeft een 0900-nummer maar vermeld ook een alternatief nummer zodat de spoedpost voor iedereen bereikbaar. Dus ook voor de mensen die geen 0900-nummers kunnen bellen. Wanneer u naar de website www.spoedpostAlmere.nl gaat dan ziet u het 0900-nummer maar ook het alternatief nummer in de lichtkrant en in het oranje informatieblok.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de Samsung Galaxy S10E en de iPhone XR

De markt voor smartphones wordt voornamelijk gedomineerd door twee grote spelers: Samsung en Apple. Waar …