Werelds Dunste Pro Smartphone Nautiz X1

Zo nu en dan krijgen we een bericht door van andere uitgevers en media bedrijven. We publiceren zeker niet alles, maar deze keer valt het wel een beetje op. Want de Handheld Group, uit Zweden, toonaangevend leverancier  van kwalitatief hoogstaande robuuste computers, heeft namelijk voor begin juni de lancering aangekondigd van de Nautiz X1.

Dit is een ultra-robuuste smartphone. Het is dan ook ‘ultra’..

De Nautiz X1 is de meest robuuste professionele smartphone ter wereld. Hij is waterdicht, stofvrij en schokbestendig. Daarnaast heeft de Nautiz X1, in tegenstelling tot vele andere robuuste smartphones, wel de afmetingen van een consumentensmartphone, is hij licht van gewicht en is hij bovendien zeer dun.

“De Nautiz X1 is de meest robuuste smartphone ooit, ideaal voor zowel de professional als de outdoorliefhebber”, zegt Joost ter Stege, Sales director bij Empoly B.V. “De Nautiz X1 heeft het formaat en de specificaties van een gemiddelde smartphone, maar dit is geen standaard smartphone. De Nautiz X1 biedt de betrouwbaarheid en stevigheid van een robuuste computer”.

Nautiz-X1-ultra-rugged-smartphone-IP67’s Werelds dunste robuuste smartphone
De Nautiz X1 heeft een IP67-certificering en voldoet aan de strenge militaire eisen MIL-STD-810G. De IP67-certificering garandeert dat de smartphone volledig bestand is tegen stof en zand en dat hij  30 minuten onderwater gedompeld kan worden tot een diepte van 1 meter. De militaire 810G standaard betekent dat de smartphone bestand is tegen vocht, trillingen en een hoogte van maximaal 4572 meter.

De Nautiz X1 is bestand tegen vallen: het is getest op 26 keer vallen van een hoogte van 1.22m. Bovendien is de robuuste smartphone ook bestand tegen extreme temperaturen, van -30 °C tot 60 °C zal de smartphone optimaal blijven werken.

De Nautiz X1 is zoals gezegd de lichtste en dunste professionele robuuste smartphone op de markt. Hij weegt amper 180 gram en is daarbij slechts 125x65x15 mm groot. Hij heeft een 4-inch WVGA scherm, is leesbaar in fel zonlicht en heeft een schade bestendig touchscreen.

Android of Windows-besturingssysteem
De volledig uitgeruste Nautiz X1 draait op een krachtige 1 GHz dual-core processor en 1 GB RAM en wordt geleverd met 4 GB ingebouwd geheugen. Hij biedt betrouwbare spraak- en dataoverdracht met hoge snelheid over GSM- of CDMA-netwerken en kan worden aangesloten op 802.11 b/g/n Wi-Fi-netwerken. Hij beschikt ook over Bluetooth, GPS en een 5-megapixel camera en wordt geleverd met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of Windows Embedded Handheld 6.5 besturingssysteem. Dankzij de verschillende accu-opties kunt u gegarandeerd een hele dag lang werken, in alle omstandigheden en omgevingen.

Eenwereldvol apps
Met het Android 4.0 of het Windows Embedded 6.5 besturingssysteem heeft u uiteraard toegang tot een Android app-store en de App& games store van Windows. Duizenden apps en games voor in uw vrije tijd staan voor u klaar. Maar ook werk gerelateerde applicaties als urenregistratie, invulformulieren, schema’s en agenda’s voor monteurs zijn in de app-stores te vinden.

Professioneel gebruik
Net als de overige uit het Handheld assortiment afkomstige robuuste PDA’s en mobiele computers is de Nautiz X1 speciaal ontworpen voor veldwerkers in sectoren als geomatica, logistiek, bosbouw, openbaar vervoer, nutsvoorzieningen, bouw, onderhoud, mijnbouw, leger en beveiliging.

“Maar”, voegt Joost toe, “hoewel onze robuuste computers vooral op de traditionele bedrijfssegmenten zijn  gericht, stellen we een toenemende vraag vast voor echte robuuste smartphones bij consumenten die op zoek zijn naar een duurzame, maar wel stijlvolle smartphone. Met de Nautiz X1 kunnen we een trendy, stijlvolle maar bijna onverwoestbare smartphone aanbieden voor gebruik op het werk én in de vrijetijd.”

Accessoires
Er zijn vele optionele accessoires voor de Nautiz X1 beschikbaar, zoals een desktophouder, een accu met extra lange levensduur, een autohouder, draaghoesjes etc.

Belangrijkste kenmerken

–          ‘s Werelds slankste robuuste smartphone met afmetingen van 125x65x15 mm groot.

–          4-inch WVGA schadebestendig touchscreen, afleesbaar in fel zonlicht.

–          Waterdicht en stof-, zand- en valbestendig (IP67-normering/ MIL-STD-810G)

–          Android 4.0 IceCream Sandwich of Windows Embedded 6.5 besturingssysteem.

–          Dual Core 1.0 GB processo . 512GB werkgeheugen en 2GB opslagcapaciteit (uit te breiden met een SD kaart).

–          5 megapixel camera met flitser.

–          Een standaard 1530 mAh Li-Ion accu biedt een langdurige werktijd.

Compatibel met Wi-Fi netwerken, bluetooth en 3G verbinding.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone die aan al je eisen voldoet en …