Vrouwen gluren vaker dan mannen in mobieltje van partner

Wie kijkt er vaker stiekem in het mobieltje van zijn partner: mannen of vrouwen?

Wie wordt er het eerst gebeld als er trouwplannen zijn?

Zijn het mannen of vrouwen die hun telefoon vaker in de wc-pot laten vallen? Met wat voor mobiele telefoon kun je je tegenwoordig echt niet meer vertonen? Sim only-provider Simyo heeft onderzoek gedaan naar deze vraagstukken onder een groep van 20- tot 28-jarigen. In het onderzoek wordt gekeken naar het verschil tussen mannen en vrouwen.

Het onderzoek laat goed zien hoe jongvolwassenen hun smartphone gebruiken in het dagelijks leven. Wie er het meest gebruik maakt van dating-apps, welke telefoon het meest sexy is en ook vooral wat niet meer zo hot is. De jongvolwassenen geven ook een zeer verrassend antwoord op de vraag of zij pikante plaatjes op hun telefoon bewaren, en van wie.

Hieronder enkele resultaten van het Simyo-onderzoek op een rij.

WC-pot

Om met de wc-pot te beginnen: tweemaal zoveel vrouwen als mannen laten hun mobieltje daarin vallen (zestien tegen acht procent). In de meeste gevallen is het dan tijd voor een nieuwe telefoon, want veruit de meeste smartphones zijn niet bestand tegen vocht.

Moeder

Voor de jongvolwassenen is moeder nog altijd de belangrijkste persoon in hun leven. Als zij de loterij winnen, een kind verwachten of hun trouwplannen bekend willen maken, is moeder in verreweg de meeste gevallen de eerste persoon die wordt gebeld. Uitzondering hierop is als een relatie stukloopt. Dan wordt een goede vriend of vriendin het eerst gebeld. Maar direct daarna toch moeder.

Kletsen

Vrouwen houden meer van kletsen aan de telefoon dan mannen. Jonge vrouwen bellen gemiddeld 145 minuten per maand, ze sturen bijna 70 sms’jes en hun mobiele internetgebruik blijft onder de 100 mb. Bij de mannen is dat net andersom: hun mobiele internetgebruik komt met 135 mb veel hoger uit en ze bellen een kwartier per maand minder. Van sms’en houden ze ook minder: er worden gemiddeld 53 berichten per maand verstuurd.

Koelkastmodellen

De iPhone wint als het gaat om de vraag wat de meest sexy telefoon is. Maar vlak daarna komt de Galaxy-serie van Samsung, en daarna de HTC’s. Vraag je de jongvolwassenen wat voor telefoons echt niet meer kunnen, dan zijn de mannen en de vrouwen het weer grotendeels eens. Met klaptelefoons, Blackberry’s, of telefoons zonder touchscreen en internet kun je je tegenwoordig niet meer vertonen. Vrouwen willen geen ‘koelkastmodellen’.

Stiekem

Vier op de tien vrouwen kijkt wel eens stiekem in de e-mail of de belhistorie van haar partner. Dat doet één op de drie mannen ook. Vrouwen blijken hier dus minder moeite mee te hebben. Als het gaat om een date dan liggen de percentages stiekeme telefoongluurders dichter bij elkaar. Dertig procent van de mannen loert wel eens in het geniep in de telefoon van een date, tegen 35 procent van de vrouwen. En met steelse blikken in de telefoons van hun kinderen hebben ze ook weinig moeite: 39 procent van de vrouwen doet dat wel eens, en 36 procent van de mannen.

Pikante plaatjes

Het onderzoek brengt ook aan het licht dat mannen veel meer seksueel getinte foto’s op hun mobieltje hebben staan dan vrouwen. Op de pikante plaatjes die vrouwen wel hebben, staan ze meestal zelf (40 procent) of hun partner (39 procent). Slechts 7 procent van de mannen heeft pikante plaatjes van zichzelf op zijn telefoon staan. En 20 procent heeft stoute plaatjes van zijn partner.

Naar de verkeerde

Ander pikant nieuws: ongeveer de helft van de ondervraagden heeft wel eens een belangrijk bericht verstuurd naar een verkeerd persoon. En in 40 procent van die gevallen ging het om seksueel geladen berichtjes. Uit de resultaten blijkt dat zulke berichten meestal bij een vriend of vriendin terecht komen. In enkele gevallen wordt zo’n pikant sms’je ook wel eens bij een familielid of zelfs bij de baas afgeleverd. En in bijna een kwart van de gevallen aan heel iemand anders.

Bellen achter het stuur

Wat bellen achter het stuur betreft, zijn alle ondervraagde mannen en vrouwen echter weer heel braaf. De hoge boetes die hierop staan, lijken zowel mannen als vrouwen stevig af te schrikken. Slechts 2 procent van de vrouwen en 3 procent van de mannen meldt hier ooit een boete voor te hebben gekregen.

Het hele onderzoek met nog veel meer grappige en schokkende resultaten is te vinden op https://www.simyo.nl/sim-only/mannen-vs-vrouwen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …