Vergelijking smartphones tot 250 euro!

Bijna elke nieuwe mobiele telefoon die momenteel wordt verkocht, is een smartphone. De geavanceerde minicomputers hebben talloze mogelijkheden en zijn in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een handig compact apparaat waar niemand meer zonder kan. Ontwikkelingen omtrent de smartphone staan zeker niet stil.

Fabrikanten zorgen er constant voor dat er een ruime keus aan interessante smartphones op de markt verkrijgbaar is. Er is voor ieder wat wils!

Voor een relatief hoog bedrag koop je al snel het nieuwste topmodel met de allerlaatste snufjes, een hoogwaardig scherm en een camera voor schitterende foto’s en full-hd video’s. Voor veel klanten zijn dergelijke mobieltjes veels te duur of ze hebben al die nieuwigheidjes helemaal niet nodig.

Tegenwoordig heb je al voor veel minder geld ook een uitstekende smartphone met een dito uiterlijk en een groot aantal handige functies. Je kunt applicaties installeren en je telefoon verrijken met de content en apps die jij interessant vindt.

Om een hoogwaardige smartphone te kopen hoef je dus niet diep in je buidel te tasten. Voor een bedrag van rond de 150 euro heb je al een zeer interessant toestel die grofweg hetzelfde kan als een duurder topmodel.

Het ruime aanbod loopt van de Acer Liquid Z3 en de Huawei Ascend Y210 tot de compacte Samsung Galaxy SIII mini en de LG Optimus L5 II. De Z3 en de Y210 zijn zeer aantrekkelijk voor beginnende smartphonegebruikers. Ze leveren namelijk een voordelige all-round smartphone-ervaring tegen een scherpe prijs.

Betaalbare smartphones vanaf 80 euro

Een groot voordeel van betaalbare low-end en mid-end smartphones is dat je voor een zeer schappelijke prijs veel krijgt en niet altijd onderdoet voor een topmodel met de allernieuwste technologische hoogstandjes.

Kijk bijvoorbeeld naar de Acer Liquid Z3, Samsung Galaxy Pocket Neo en de Huawei Ascend Y210, alle drie budgetsmartphones uit dezelfde klasse en met een scherp prijskaartje.

De Acer Liquid Z3 is een compacte smartphone met een stevige behuizing en een gewicht van maar 120 gram. Het toestel biedt veel functionaliteit per vierkante centimeter en een ruim aanbod aan mogelijkheden via het Android 4.2 Jelly Bean besturingssysteem.

Het 3,5 inch aanraakscherm is groot genoeg om met je vinger de aanwezige functies in het menu te selecteren. De 3,15 megapixelcamera met video-opname maakt nette foto’s en video’s. De beelden worden opgeslagen op het interne geheugen van 4 GB dat uitbreidbaar is via een microsd-geheugenkaart tot 32 GB.

De Samsung Galaxy Pocket Neo is ideaal voor mensen die voor het eerst een smartphone gaan gebruiken. De mini-smartphone is lekker compact, ligt goed in de hand en heeft een zacht prijskaartje. Het 3,0 inch scherm biedt toegang tot het Android OS met al zijn voordelen. Applicaties installeren is natuurlijk mogelijk.

Ze worden opgeslagen op het interne geheugen van 4 GB dat kan worden uitgebreid met een microsd-geheugenkaart tot 32 GB. Foto’s worden vastgelegd met een 2,0 megapixelcamera met video-opname. De camera heeft een redelijke kwaliteit en video’s worden opgenomen met 15 beelden per seconde.

De laatste telg is de Huawei Ascend Y210, een zeer prettige budgetsmartphone met een scherpe prijs en uitstekende eigenschappen. De Y210 is uitermate geschikt als handige compacte mobiele telefoon en voelt robuust aan. Het Android-menu van de Y210 wordt op het 3,5 inch heldere aanraakscherm getoond. Het scherm toont alle foto’s en video’s die je met de 2,0 megapixelcamera hebt gemaakt. De beelden worden opgeslagen op het interne of externe geheugen dat maximaal 32 GB bedraagt.

De Acer Liquid Z3 is de beste low-end smartphone van dit trio. De Z3 heeft als enige een 3,5 inch aanraakscherm en een 3,2 megapixelcamera met video-opname. Een 1 GHz dual-core processor en 4 GB aan intern opslaggeheugen zorgen voor de juiste prestaties, zodat je favoriete apps altijd snel reageren en soepel draaien.

Smartphone Vergelijking
Smartphone Vergelijking

Ruime keus mid-end smartphones

Naast het ruime aanbod low-end smartphones kan je voor ongeveer 100 euro meer een middensegment smartphone krijgen. Deze geavanceerde mobiele telefoons hebben een groter scherm, een betere camera en enkele unieke functies die je op de betaalbare toestellen niet vaak terug zult zien. Een goed voorbeeld daarvan zijn de LG Optimus L5 II, de Samsung Galaxy SIII mini en de Nokia Lumia 520.

Samsung Galaxy SIII Mini is de compacte versie van zijn populaire voorganger, de Galaxy SIII. Het design van de Android-smartphone is geïnspireerd door de natuur en ligt door de ergonomische ronde vormen prettig in de hand. De ingebouwde 5,0 megapixel autofocuscamera heeft een led-flitser en video-opname in HD, waardoor je hele mooie foto’s en video’s kunt maken. Het 4,0 inch kristalheldere Super AMOLED aanraakscherm levert topkwaliteit en geeft jou toegang tot het Android 4.1 (Jelly Bean) menu. Standaard beschikt het toestel over 8 GB aan intern geheugen, maar je kunt het uitbreiden tot 40 GB met een geheugenkaart.

De Nokia Lumia 520 smartphone heeft als basis het zeer eenvoudige en soepele Windows Phone besturingssysteem en de 5.0 megapixel cameratechnologie die we in high-end Lumia’s terugvinden. De mobiele telefoon beschikt over gratis kaarten en navigatie via HERE. Je hebt zelfs gratis muziekstreaming en een Super Sensitive Touchscreen waardoor de Windows smartphone met nagels of handschoenen te bedienen is. De Lumia 520 heeft een krachtige batterij voor lang gebruik van enkele dagen en is verkrijgbaar in een hele reeks aansprekende kleuren.

De robuuste behuizing van de LG Optimus L5 II zorgt ervoor dat je het toestel in diverse omstandigheden kunt gebruiken. Een leuke feature is de verlichte Smart LED homeknop, waarmee je snel kunt zien of je een gemiste oproep of bericht hebt ontvangen. Het goed afleesbare IPS-beeldscherm is 4,0 inch groot en biedt toegang tot het Android 4.1 (Jelly Bean) menu. Foto’s en video’s maak je met de 5,0 megapixel autofocuscamera met led-flitser en video-opname. De beelden worden opgeslagen op het interne geheugen van 4 GB dat naar eigen inzicht kan worden uitgebreid met een microsd-geheugenkaart tot 32 GB.

De Samsung Galaxy SIII Mini is de absolute winnaar als je de drie toestellen vergelijkt. De mid-end smartphone biedt de meeste mogelijkheden en de beste camera. Wat betreft het aanraakscherm scoort het toestel bovengemiddeld. De Galaxy SIII Mini biedt eigenlijk net zoveel als een topmodel, maar dan in een kleiner jasje en tegen een aantrekkelijkere prijs.

Vergelijking 1

Betaalbaar alternatief steeds populairder

Samenvattend kunnen we stellen dat er momenteel een ruim aanbod aan interessante budgetsmartphones verkrijgbaar is. Als klant kan je eenvoudig kiezen voor een betaalbaarder alternatief en dit gebeurt ook steeds vaker. 2013 is nadrukkelijk het jaar geweest van de budgetsmartphone. Iets dat marktonderzoeker Gfk ook terugziet in haar cijfers.

In de eerste vijf maanden van 2013 bleek namelijk dat 38 procent van alle verkochte smartphones, toestellen zijn tussen de 100 en 300 euro. In de prijsklasse tussen 300 en 500 euro was het percentage 28 procent en slechts 32 procent van de consumenten besteedde meer dan 500 euro aan een nieuw topmodel. Voornamelijk dit laatste aandeel is enorm gedaald in relatie tot een jaar eerder, toen koos nog 41 procent voor het allerduurste toestel. In totaal daalt de gemiddelde prijs per verkochte smartphone aanzienlijk gestaag over het laatste jaar.

Wie op dit moment op zoek is naar een prijsbewuste smartphone, heeft een zeer ruime keuze. Houd er wel rekening mee dat zodra je een smartphone uitkiest je van tevoren bedenkt wat je maximaal wenst uit te geven en waarvoor je het toestel wilt gaan gebruiken.

Wil je veel fotograferen, muziek luisteren of spelletjes spelen?

Kies dan voor een telefoon met veel intern geheugen en geheugenuitbreiding. Surf je graag over het web en voer je lange telefoongesprekken, zorg dan voor een sterke batterij, een groot scherm en bijvoorbeeld naar ondersteuning voor 4G.

De kracht van een low- of mid-end toestel zit hem in een goedkope sim only. Hiermee zorg je ervoor dat je de investering van een nieuw toestel snel hebt terug verdiend en dat je niet opgescheept zit met zeer hoge abonnementskosten die verkapt een bijdrage voor een dure mobiel vertegenwoordigen. Bron: Simyo

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …