Home / Mobile / Telecombeurs in Barcelona betovert de wereld

Telecombeurs in Barcelona betovert de wereld

Het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona is inmiddels een traditie. Hier op de grootste telecombeurs ter wereld presenteren fabrikanten hun nieuwste smartphones en tablets. Elke zichzelf respecterende fan van mobiele telefoons likte dus weer zijn vingers af bij alle technische snufjes die met luid tromgeroffel werden tentoongesteld in de Catalaanse havenstad.

Tablet, geen smartphone

Ditmaal introduceerde Samsung niet een nieuw Galaxy S Model in verband met het drama van de Samsung Galaxy Note 7. Maar toch niet getreurd. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf liet wel een aantal nieuwe producten zien aan het grote publiek, zoals de nieuwste tablet, de Galaxy Tab S3, en de Samsung Exynos 9 Processor, die de verwachte Galaxy S8 zal gaan aandrijven.

Nostalgische Nokia

Toen Nokia door Microsoft werd overgenomen, leek het einde nabij. De naam Nokia verdween even, maar keert nu toch weer terug, zij het gefabriceerd door het Finse HMD Global, dat de rechten op de naam voor telefoons heeft gekocht. Op de beurs in Barcelona blies het de legendarische Nokia 3310 nieuw leven in. De meningen zijn verdeeld of de 3310 nu echt een comeback maakt. Is de nieuwe versie van dit klassieke model in een modern jasje nou wel of niet de vergelijking waard met de telefoon waarvan er in 1996 126 miljoen zijn verkocht? Veel vinden van wel, sommigen zien toch een te verschillende Nokia-uitvoering.

Laatste BlackBerry

Een ander merk dat diep in de vergetelheid was geraakt, BlackBerry, onthulde ook een nieuwe telefoon. Het zal de laatste uitvoering zijn die door het bedrijf zelf wordt geproduceerd. Deze nieuwe KEYone kan misschien weleens gaan verrassen. Het heeft in elk geval wel het beroemde BlackBerry-toetsenbordje

Groot, maar handig

Samsung liet het door het debacle met de Galaxy Note 7 afweten, maar LG kwam wel degelijk met een gloednieuwe smartphone. De G6 heeft als opvallendste kenmerk een 5,7 inch groot qhd-scherm met een beeldverhouding van 18:9, waardoor er ruimte is voor twee apps naast elkaar. Toch past deze wel in één hand. Het is bovendien één van de sterkste Android-smartphones uit de geschiedenis. Veilig is de LG G6 ook met een irisscanner en het design van metaal en glas wordt alom geprezen.

Award en speciale lenzen

Sony presenteerde verschillende nieuwe smartphones, zoals de Xperia XZ-lijn. De klapper was evenwel de Sony Xperia XZ Premium, die bekroond is met de GSMA-award voor de ‘beste nieuwe smartphone tijdens MWC 2017’. Dit toestel heeft een glazen behuizing en een camera die in staat is om slow-motion filmpjes te schieten met 960 frames per seconde. Het nieuwste vlaggenschip van Huawei is de P10. Het Chinese bedrijf belooft een smartphone met verbeterde Leica lenzen, waardoor je zeer scherpe foto’s met een wazige achtergrond kunt maken. Verder valt ook het nieuwe design met unieke kleuren op.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Bereikbaarheid op vakantie met kinderen

Het is niet helemaal waarvoor we op vakantie gaan, maar tegenwoordig is bereikbaarheid toch alles. …