Sim only of prepaid?

Er zijn een verschillende manieren om de telefoonkosten van je mobiel te betalen. Wens je een nieuwe mobiel met een abonnement, dan zitten wel de kosten voor het afbetalen van je toestel in het abonnement verwerkt. Of je zorgt zelf voor een telefoon en kiest voor een sim only abonnement met een vast bedrag per maand of prepaid. Bij prepaid koop je beltegoed met een bepaald aantal minuten en databundel. Zodra het tegoed op is, dan kan je hier ook geen gebruik meer van maken. Mensen die al een telefoon hebben vragen zich vaak af wat een betere keuze is: een sim only abonnement of prepaid. In dit artikel legt Simyo beide vormen uit.

Wat is Sim Only?

Sim Only is een abonnementsvorm voor mobiel bellen, sms’en en internetten. Hierbij ontvang je van je Sim Only  provider alleen een simkaart. Hier zit geen mobiele telefoon of smartphone bij. Deze kun je zelf kopen, maar je kan ook je huidige toestel gebruiken. Een Sim Only abonnement heeft sowieso een belbundel. Daarnaast kun je een internetbundel nemen. Hier betaal je een vast bedrag per maand voor. Sim Only abonnement zijn er in veel verschillende soorten en maten, waaronder abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn of een jaarcontract.

Wat is het verschil tussen maandelijks opzegbaar en een jaarcontract?

De twee belangrijkste verschillen zijn naast de naam, de lengte en de tarieven. Bij een maandelijks opzegbaar abonnement. De tarieven bij een Sim Only met een jaarabonnement zijn lager dan bij de maandelijks opzegbare variant.

Waarom zou je voor maandelijks opzegbaar kiezen?

Bij maandelijks opzegbaar zit je nergens aan vast. Dit kan zeker van pas komen als je er nog niet zeker van bent dat de provider bij je past of als je het eerst wil uitproberen, voordat je daadwerkelijk een jaarabonnement afsluit.

Wat is Prepaid?

Bij Prepaid kan je voor een vast tarief bellen, sms’en internetten. Het tarief is hoger dan bij Sim Only. Bij Prepaid koop je vooraf tegoed. Zodra dit tegoed op is, is het dan ook niet meer mogelijk om te bellen, te sms’en en te internetten. Je kan nog wel gebeld worden. Bij prepaid ontvang je van je provider een simkaart, maar hierbij zorg je zelf voor een mobiele telefoon of smartphone.

Het verschil tussen Sim Only en Prepaid

Met Sim Only sluit je een maand- of jaarabonnement af met een provider. Bij Prepaid zit je niet aan een termijn verbonden. Bij Sim Only bepaal je zelf van welke bundels je gebruik wenst te maken. Hoe groter de bundel, hoe goedkoper om te bellen, smsen en internetten. Het tarief bij Prepaid is per MB of belminuut altijd hoger dan bij Sim Only. De keuze hangt dus af van je bel/sms/internet gedrag. Bel je regelmatig, sms je vaak of  maak je vaak gebruik van internet? Dan is een sim only abonnement is de meeste gevallen goedkoper. Bel je niet zoveel of onregelmatig? Dan past een prepaid simkaart beter bij je telefoongebruik.

Wat is het voordeel van Sim Only en wat van prepaid? Lees het volledige artikel over de verschillen tussen Sim Only en prepaid.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …