De smartphone is werkelijk een onderdeel geworden van ons dagelijks bestaan. Eigenlijk is deze digitale assistent onmisbaar geworden. We mailen, we checken de sociale media, we gebruiken hem als betaalmiddel, we bellen vrienden en kennissen en we gebruiken de Apps voor allerhande informatie die we broodnodig hebben. Maar wat als je jouw smartphone laat vallen en jouw scherm kapot gaat? Val je dan direct terug naar het stenen tijdperk? Stort jouw leven in elkaar? Of ben je de gehele dag of week niet te genieten? Wat doe je met een kapot scherm……. Je zorgt dat deze zo snel mogelijk door de gemaakt wordt! Kijk hiervoor maar eens bij de iPhonekliniek.nl. Wij hebben ook enkele handige en praktische tips voor jou verzameld zodat je deze crisis goed door kan komen.
Garantie:
Voordat je zelf een poging gaat wagen om jouw scherm zelf te repareren is het verstandig dat je eerst contact opneemt met de producent van jouw smartphone. Het kan zijn dat jouw kapotte scherm nog onder de garantie valt of dat je een uitgebreide garantie op jouw smartphone hebt. Ook hebben we een aantal gevallen van gratis reparatie gezien, maar dat is afhankelijk van verschillende factoren.
Tijdelijke oplossing:
Als je jouw gebroken smartphone scherm niet direct kan repareren kan je altijd gaan voor een tijdelijke oplossing. Als bijvoorbeeld alleen maar het glas gebroken is, hetgeen betekend dat het scherm gewoon de informatie weergeeft en op jouw aanraking reageert, kan je dit misschien wel tijdelijk oplossen met een screen protector. Ook kan je doorzichtig verpakkingstape over jouw scherm plakken. Maak wel eerst het scherm goed shoon!
Reparatie set:
Er zijn op internet werkelijk honderden telecomspecialisten te vinden die een complete reparatieset aanbieden. Dit is wel knap ingewikkeld maar zeker niet onmogelijk. Soms moet je het gehele scherm vervangen en soms kan het volstaan als je alleen het glas vervangt. Dit is wel één van de goedkoopste methoden om jouw smartphone te repareren maar vraagt wel technische kennis. Natuurlijk kan je altijd de verschillende instructiefilmpjes op Youtube als leidraad gebruiken. Misschien heb je wel geluk en heeft iemand in jouw nabije omgeving de expertise om jouw smartphone te maken.
Reparateur:
Als je geen tijd hebt of als je niet over de benodigde technische kennis beschikt, kan je jouw smartphone altijd laten repareren. Er zijn op internet voldoende reparatieshops te vinden die een dergelijke reparatie snel kunnen uitvoeren. Let er wel op dat de betreffende reparatieshop gespecialiseerd is in jouw merk smartphone. Vergelijk ook de prijzen. In sommige gevallen is het misschien beter om een nieuwe of gebruikte vervanger aan te schaffen.
Tijdelijke vervanging:
Het lenen van een smartphone als tijdelijke vervanging is natuurlijk altijd handig. Zo kan je wat meer tijd uittrekken om te bepalen of je jouw smartphone laat repareren of dat je hem gaat vervangen. Zo blijf je goed bereikbaar en kan je geduld hebben als je jouw kapotte smartphone naar een reparateur brengt.
Verkopen:
In sommige gevallen kan het zijn dat de reparatie van jouw kapotte smartphone gewoon de moeite niet waard is. In deze gevallen kan je jouw oude en kapotte toestel misschien nog wel verkopen. Er zijn nog altijd een groot aantal gebruikers die een defecte smartphone nodig hebben voor de onderdelen. Zo kan je jouw defecte smartphone op een verkoopsite zetten (Kapaza, Marktplaats en Speurders). Ook zijn er een aantal sites die keiharde Euro’s bieden voor jouw kapotte smartphone. Websites zoals Glyde, Gazelle, en Gizmogul kopen jouw smartphone, zelfs als deze defect is.
Nieuwe smartphone:
De laatste optie die je hebt is de aanschaf van een nieuwe smartphone. Behoudens de topmerken zijn de prijzen voor de smartphones zeer acceptabel. Zo koop je al voor een kleine € 100,00 een leuke en handige smartphone met voldoende functionaliteit. Wil je echter voor een topmerk gaan, dan zal je aanzienlijk diep in de buidel moeten tasten. Een andere optie is dan de aanschaf van een gebruikte telefoon. Op de eerder genoemde verkoopsites heb je werkelijk de keuze uit duizenden gebruikte smartphones.