Roamingkosten in de EU vanaf 1 juni afgeschaft

Het is eindelijk zover! Vanaf 1 juni 2017 kun je bij Simyo jouw Sim Only bel- en internetbundels óók in andere lidstaten van de Europese Unie gebruiken.

Dit gaat je niks extra kosten, want de EU schaft roamingkosten af. In het buitenland bellen en internetten is dus voor hetzelfde tarief als in Nederland.

Hoe en waarom? Lees dat hieronder.

Vanaf 1 juni je bundel in de hele EU te gebruiken

Ken je dat moment? Je bent net geland en wil even laten weten dat je veilig geland bent, dus belt even met het thuisfront. “Hoi! Ik hou het kort, maar we zijn veilig aangekomen en de reis verliep prima! Doei.”

Dit hoeft niet meer kort en gehaast te zijn. Bij Simyo gebruik je dan namelijk je bundels ook in andere EU-landen.

In Zwitserland en Andorra, allebei niet lid van de EU, kun je dan óók je bundels gebruiken.

Zone1_bundels_visual

De EU schaft op 15 juni de kosten voor roaming af voor alle Europese providers. Bij Simyo kun je vanaf 1 juni al je bundels zonder extra kosten in het buitenland gebruiken.

Roaming is bij het gebruik van je mobiel dit via een ander mobiel netwerk te laten lopen dan het mobiele netwerk van jouw provider. Gebeld worden in de EU wordt gratis.

Alleen…bellen vanuit Nederland naar het buitenland valt niet onder roamen. Hierbij gebruik je het telefoonnetwerk van je eigen provider. Hiermee gebruik je niet de minuten uit je belbundel gebruiken.

Vóór 1 juni gebruik willen maken

Ga je vóór 1 juni 2017 naar het buitenland? Dan gaan bij Simyo de minuten en MB’s nog niet af van je bundels af. Je betaalt dan nog wél roamingkosten buiten je bundel. Dit wordt dan verwerkt in je factuur.

Meer informatie over roaming vind je op het Simyo blog.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone die aan al je eisen voldoet en …