Mijn ode aan Nokia

nokia-3310Blauwe scherm des doods voor Nokia. Het beroemde Finse bedrijf is overgenomen door Microsoft, en zal geen mobiele telefoons meer produceren onder de naam Nokia.

En toch is het ergens zonde, want het Finse bedrijf heeft nogal wat prachtig ontworpen telefoons op de markt gebracht. Wat betreft nostalgische kracht, hangt de Nokia vlak onder het cassettebandje en de GameBoy.

En laten we eerlijk zijn, zo robuust als de eerste Nokia’s maken ze telefoons tegenwoordig niet meer.De Nokia 150 was ook een goed voorbeeld, hoe degelijkheid eruit moest zien, en de 3310 is natuurlijk het paradepaardje geweest.

Apple’s iPhone heeft al krassen als je er te lang naar kijkt, zonder te knipperen met je ogen. Een Nokia daarintegen kon je gebruiken als je de puck voor ijshockey kwijt was, deze was gewoon niet stuk te krijgen.

De wereld is veranderd, en tegenwoordig worden mobieltjes in de markt gezet vanwege hun krachtige processor, hun flitsende HD LED Amuled Gigapixel scherm, perfecte software, en de onbegrensde mogelijkheden.

Oude tijden, want alles toen een goede mobiele telefoon nodig had, is deze ijzersterke ringtone. Qua apps was Snake voldoende om de menigte te vermaken. En het feit dat de batterij van een Nokia,  na een jaar nog maar half leeg was, dat was ook prettig zeg maar.

Een Nokia-batterij kan een gemiddeld Afrikaans dorp zeker vijf jaar van stroom voorzien, maar dat terzijde.

Maar goed, dat bedrijf is nu dus stuk, en wordt ingeslikt door Microsoft. Althans, Nokia gaat zich nu richten op erg saaie producten als professionele netwerk apparatuur en dergelijke.

En van Microsoft hoeven we natuurlijk ook niet veel te verwachten  de komende tijd, na het toch erg tegenvallende Windows 8.

Jammer. Rust zacht, Nokia. We zullen je missen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …