Home / Diversen / 6 Invloedrijke Telecom Managers in Nederland

6 Invloedrijke Telecom Managers in Nederland

Nederland is een telecom land bij uitstek. Wij horen bij de top op het gebied van ontwikkeling, innovatie, infrastructuur en aanbieders. Maar hebben wij ook invloedrijke telecom CEO’s? De echte personen die de telecom wereld willen veranderen bij de wortels in Nederland?

Ik was benieuwd of wij invloedrijke CEO’s, COO’s, en managers hebben in Nederland. Om het een beetje interessant te houden, heb ik de volgende criteria genomen :

  • moet zichtbaar zijn op google (twitter, facebook, profielen enz..)
  • zal op seminaars aanwezig moeten zijn in Binnen en buitenland
  • een graag geziene gast nationaal & internationaal

Deze lijst is verre van compleet, en deze is echt een persoonlijke lijst. Mocht je nog iemand willen aandragen, opmerkingen, of iets anders, laat dan even een reactie achter.

ben-woldringBen Woldring
Wie kent deze ondernemer niet? In 2006 benoemd tot Europa’s beste jonge ondernemer, en sindsdien heeft hij niet stilgezeten. Heeft een werkelijk imperium opgezet aan telecom vergelijkers in Nederland, energie vergelijkers, en veel meer sites om te vergelijken. Maar de telecom vergelijking heeft hij groot gemaakt in Nederland, en daar wordt hij nog veel voor gevraagd in binnen en Buitenland tegenwoordig.

https://twitter.com/BenWoldringnl.wikipedia.org/wiki/Ben_Woldring? | www.bencom.nl


rob-shuterRob Shuter

CEO Vodafone Nederland
Vodafone heeft het erg moeilijk gehad in 2012, en heeft daar behoorlijk tol voor moeten betalen. Rob Shuter heeft een belangrijke rol gespeeld hierin, en de zeer ervaren manager (en met zeer veel respect) heeft de klanten persoonlijk te woord gestaan d.m.v youtube video’s.

Hier is de eerste video, waarin ze het e.e.a uitleggen en excuses aanbieden. De andere 4 video’s ook zo, en geven een eerlijk en helder beeld van de situatie toentertijd :

Zeer veel respect voor deze man, zeker 1 van de grote telecom CEO’s in Nederland.

https://twitter.com/ShuterRobhttp://nl.linkedin.com/in/robshuterhttp://over.vodafone.nl/vodafone-nederland/onze-organisatie/directie/ROB-SHUTER


ed-achterbergEd Achterberg
CEO Telecompaper

Als hij spreekt en rapporteert, dan luistert de rest. Oprichter van en drijvende kracht achter Telecompaper.com. Heeft het best onderzoekteam bij Telecompaper als het gaat om diepgaande onderzoeken voor adsl, telecom groei, communicatie, ftth, glasvezel, en veel meer.

Deze telecom rapportages geven inzicht in de markt en ondersteunen bedrijven bij het maken van eigen analyses en het uitstippelen van beleid. Wordt graag gezien op diverse telecom seminairs in Nederland en daarbuiten, is

http://www.telecompaper.comhttps://twitter.com/EdAchterberg


erik-hoving-kpnErik Hoving
Group Chief Technology Officer

Hoving was eerder hoofd van de strategie- en innovatiedivisie van KPN en cto van KPN Mobile International.Heeft in 2012 een schitterende interview gegeven bij TedXAmsterdam. Internationaal is hij erg graag geziene spreker op diverse forums, congressen en twitter, en is bij KPN ook een zeer geliefde manager wordt er gezegd.

Geen twitter profiel, en ik kon ook geen facebook profiel vinden.


marco-kind-t-mobileMarco Kind
Directeur Consumer bij T-Mobile Netherlands

Veel persberichten van T-Mobile wordt zijn naam genoemd, en ook geheel terecht. Geeft leiding aan datgene wat t-mobile in Nederland sterk doet : transparantie, eenvoud en keuzevrijheid.

Hij vormt datgene waar klanten om vragen in Nederland, en schijnbaar slaat het enorm aan. T-mobile T-Mobile wist als enige operator meer omzet te halen op kwartaalbasis dit jaar!

https://twitter.com/marcokind | http://nl.linkedin.com/pub/marco-kind/4/a02/62b


rene-obermannRené Oberman
CEO Ziggo (Vanaf Jan 2014)

Hier kijk ik enorm naar uit, want dit was een zeer grote transfer in de telecom wereld. (een voetbal term even genomen.). Hij maakte het mogelijk dat iPhone naar Europa kwam, en de eerste gesprekken met Jobs’s Apple waren zeer vruchtbaar, en de concurrentie werd te kijk gezet in 2006. Dankzij Oberman werden er een aantal fikse wijzigingen doorgevoerd bij T-Mobile, zoals de onlangs ingevoerde maximale download voor DSL aansluitingen (Wat op veel kritiek kwam te staan in Duitsland).

Dit is een CEO die stappen durft te nemen, risico’s niet links laat liggen, en reorganisaties ziet als iets ‘positiefs’. Dit soort CEO’s zijn de telecom vernieuwers die we nodig hebben met de nieuwste technieken die beschikbaar worden gesteld.

Ziggo heeft een echte CEO straks in dienst , die de grote plannen van Ziggo tot een hoger niveau gaat tillen in de toekomst.

PS : Dit is de best betaalde CEO in Nederland!

http://www.emerce.nl/nieuws/ren-obermann-nieuwe-ceo-ziggo |

Mis je iemand? Wil je dat er iemand van Xs4all wordt genoemd, of van Telfort/KPN? Laat het me weten!

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …